3. marts 2021
55-årige Carsten Schjerning er netop indflyttet i boligbebyggelsen Lerholmen i Nærheden i Hedehusene. Han er dermed beboer nummer 1.000 i den nye bydel. Foto: Kim Rasmuss
gallery icon

Se billedserie

55-årige Carsten Schjerning er netop indflyttet i boligbebyggelsen Lerholmen i Nærheden i Hedehusene. Han er dermed beboer nummer 1.000 i den nye bydel. Foto: Kim Rasmuss
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Carsten er beboer nummer 1000: Glæder sig til godt naboskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten er beboer nummer 1000: Glæder sig til godt naboskab
Taastrup - 27. januar 2021 kl. 12:34
Af Kasper Ellesøe

En milepæl er nået i bydelen Nærheden, som man efterhånden ikke længere kan kalde ny.

arrow Læs også: - Jeg havde ikke troet, at det betød noget, men det er altså fedt at have noget nyt

Her er beboer nummer 1000 netop flyttet ind, efter de første beboere flyttede ind i Solrækkerne i marts 2018 - for knap tre år siden.

Nu er 55-årige Carsten Schjerning så blevet beboer nummer 1000 i bydelen i Hedehusene.

Han er netop flyttet ind i det nye lejeboligkompleks Lerholmen med sin søn, der går i skole i Trekroner. Det betyder, at sønnen nu selv kan tage toget i skole, og det var den største årsag til, at valget faldt på Nærheden i stedet for Gundsølille, hvor de boede i en lille lejlighed.

- Vi har valgt Nærheden på grund af kortere afstand til min søns skole, og fordi man kan komme hurtigt til København. Og så glæder jeg mig til at udnytte den korte afstand til Hedeland med gåture og cykling, siger Carsten Schjerning.

Onsdag modtog han en lykønskning og et gavekort på 1000 kroner til et medlemskab af en lokal forening fra NærHeden P/S som bydelens beboer nummer 1.000.

Godt naboskab
Carsten Schjerning har fundet sin bolig i Lerholmen, der ligger lige ved siden af den nye bro til Hedehusene og meget tæt på Hedehusene Station. Her er han flyttet ind med sin søn.

Lerholmen består af 186 lejeboliger omkring et stort fælles grønt gårdrum, hvor blandt andet et stort væksthus er designet som en ramme om fællesskaber og aktivitet.

Netop fællesskab er vigtigt i Nærheden og den måde, som bydelen er bygget op på. Der er blandt andet grønne uderum og rammer for fællesskab. Det betyder også noget for beboer nummer 1000.

- Jeg håber meget på et godt naboskab, og jeg vil rigtig gerne gøre brug af væksthuset, fortæller Carsten Schjerning.

Den hastige tilflytning til Nærheden fortsætter i de kommende år, hvor endemålet er 7000 beboere i 2028.

Praktisk talt hele byudviklingsområdet er solgt til investorer, som i de kommende år skal opføre mange forskellige boliger, både ejer- andels- og lejeboliger. Arkitektonisk er byen med vilje meget varieret, og fælles for boligerne er høje kvalitetsstandarder.

Fremtidens forstad
Projektdirektør for Nærheden P/S, Ole Møller, står til daglig i spidsen for byudviklingsprojektet, og også han glæder sig over, at bydelen, der skal være et eksempel for fremtidens forstad, er blevet et tilløbsstykke.

- Vi er helt klart blevet bekræftet i, at visionen om en moderne forstad, hvor man hverken bor i boligblokke eller parcelhuse, men hvor vi har noget af storbyens tæthed og variation kombineret med forstadens trygge rammer og samtidig er tæt på naturen, appellerer til rigtig mange mennesker. Så det er med stor glæde, at jeg allerede i dag kan sige tillykke til beboer nummer 1.000, siger Ole Møller.

Også Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler (K) var med til at markere milepælen.

- Jeg byder Carsten og alle de andre tilflyttere hjerteligt velkommen til Nærheden og til Høje-Taastrup Kommune. Når interessen for Nærheden er så stor, tror jeg det skyldes, at den nye bydel har det hele. Natur, indkøb, skole og gode forbindelser til København, siger Michael Ziegler.

arrow Grønt hjerte på vej til ny bydel
28. januar 2021 kl. 19:47 Opdateret: kl. 16:06
arrow Formand er ikke i tvivl: Ny bydel bliver en gevinst
27. januar 2021 kl. 13:03 Opdateret: kl. 12:00
arrow Ny bydel vokser hastigt: Plan for endnu flere boliger skal i høring
21. januar 2021 kl. 20:38 Opdateret: kl. 10:01

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?