3. august 2021
Torstorp Skole fejrede torsdag, at man er blevet Unicef Rettighedsskole. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Torstorp Skole fejrede torsdag, at man er blevet Unicef Rettighedsskole. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cadeau til eleverne: Trivsel øges og børns rettigheder i fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cadeau til eleverne: Trivsel øges og børns rettigheder i fokus
Taastrup - 21. juni 2021 kl. 16:27
Af Kasper Ellesøekasper.ellesoe@sn.dk

I løbet af de seneste har FN's Børnekonvention været grundlaget for hverdagen på Torstorp Skole.

Skolen har været tilmeldt sig en proces, hvor den er Unicef Rettighedsskole, og torsdag fik skolen det synlige bevis på, at skolen er blevet Unicef Rettighedsskole, da man fik overrakt den endelige certificering.

For at blive rettighedsskole har Torstorp Skole oprettet et rettighedsråd, hvor der både er elever og voksne er medlemmer.

Rettighedsrådet er tovholder for arbejdet med at øge trivslen og trygheden på skolen og har blandt andet lavet en handleplan, som inddrager elementer fra FN's Børnekonvention, som bliver tydeliggjort.

Blandt andet har klasserne på Torstorp Skole lavet et såkaldt klassecharter, som er en slags klasseregler, der tager udgangspunkt i de paragraffer i Børnekonventionen, som giver mening i deres sammenhæng og som passer til deres hverdag.

Til sidst er der lavet en evaluering, hvor man undersøger om handleplanerne er fulgt og at tingene er forbedret, og herefter har skolen fået beviset på, at man nu er en rettighedsskole.

Overrækkelse af bevis

Certificeringen foregik torsdag, hvor der var besøg af Unicefs repræsentant og tale af skoleleder Sidsel Løndorph Voss og Morten Holmboe Toftegaard, rettighedskoordinator på Torstorp Skole, inden der var overrækkelse af beviset.

Siden efteråret 2019 har skolen arbejdet med udgangspunkt i børnekonventionen, men på grund af corona-situationen er mange aktiviteter aflyst undervejs. Meget er dog også blevet gennemført.

Skolen har som før nævnt arbejdet med klassercharter og fejret FN Børnekonventionens fødselsdag. Derudover har skolen haft forskellige forløb i gang på diverse årgange, som har inddraget Børnekonventionen.

Skolen har spillet rettighedsbanko, hvor eleverne blev mindet om, at FN's Børnekonvention er til for dem.

Og på årets virtuelle Børnetopmøde, som UNICEF arrangerer, fik skolen begyndt planlægning af et kreativt projekt på tværs af årgange, hvor eleverne kommer med idéerne til, hvilke typer kreative forløb de skal kunne tilvælge.

Cadeau til eleverne

Hele projektet har været en god oplevelse, og certificeringen er en blåstempling af det arbejde, som eleverne har lavet.

- Det er en cadeau til eleverne for at de har gjort det, de skal for at blive rettighedsskole. Det har været en lang proces, hvor rettighedsrådet har arbejdet for at synliggøre børnekonventionen, så stor ros til eleverne, siger Morten Holmboe Toftegaard.

Selvom certificeringen som rettighedsskole nu er i hus, fortsætter arbejdet som rettighedsskole.

- Helt konkret fortsætter rettighedsrådet på skolen. Og på skolen vil vi fortsætte med at udbrede kendskabet til børnekonventionen, så vi får de sidste med, der stadig er lidt usikre på, hvad det er, og så vil vi fortsat lave handleplaner på konkrete områder, så vi kan øge trivslen, siger Morten Holmboe Toftegaard.

Blandt andet skal alle klasser hvert år lave et sæt særlige klassecharter, der tager udgangspunkt i børnekonventionen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?