26. februar 2021
Kravet om 225 timers arbejde inden for et år for at få fuld kontanthjælp bør suspenderes på grund af coronakrisen, lyder det i et fælles brev fra byrådet i Høje-Taastrup Kommune til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
Kravet om 225 timers arbejde inden for et år for at få fuld kontanthjælp bør suspenderes på grund af coronakrisen, lyder det i et fælles brev fra byrådet i Høje-Taastrup Kommune til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd med opfordring til minister: Drop 225-timers regel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd med opfordring til minister: Drop 225-timers regel
Taastrup - 01. april 2020 kl. 12:16
Af Stina Felby Egerup

Ledigheden stiger, mens coronakrisen har lukket store dele af landet ned, og både offentligt og privat ansatte er sendt hjem med løn.

Alligevel stilles der fortsat krav om, at ledige kontanthjælpsmodtagere skal have arbejdet mindst 225-timer det seneste år for at modtage den fulde støtte.

Og det er ikke retfærdigt, lyder det nu fra byrådet i Høje-Taastrup Kommune, der derfor har sendt et fælles brev til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Og budskabet er klart: Overvej lige en ekstra gang, om ikke 225-timers reglen skal suspenderes i denne tid.

- Det er helt og aldeles urimeligt, at vores udsatte borgere ikke får en hjælpende hånd under coronakrisen, mens vi gør os umage for at holde hånden under erhvervslivet. Vi har dog heldigvis været enige i byrådet i Høje Taastrup om at undersøge muligheden for at suspendere 225-timersreglen, siger Emil Viskum (EL), byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune, som har foreslået at sende brevet.

Ulogisk melding

I forbindelse med tilrettelæggelsen af Høje-Taastrup Kommunes beskæftigelsesindsats under de nye retningslinjer rettede kommunen henvendelse til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), og herfra var svaret, at 225-timers reglen fortsat er gældende.

”Det forekommer ulogisk, når den resterende del af beskæftigelsesindsatsen, herunder rådighedsforpligtigelsen og sanktionsbestemmelserne, er midlertidigt suspenderet. Jeg hæfter mig også ved, at ledige i den nuværende situation har meget vanskeligt ved at opnå det krævede antal timer, da rigtigt mange virksomheder som bekendt også har helt eller delvist nedlukket”, lyder det i brevet til ministeren, som blev sendt afsted onsdag formiddag.

Brevet slutter derfor med en opfordring fra et samlet byråd i Høje-Taastrup om at genoverveje en midlertidig suspendering af 225 timers-reglen.

- Så nu håber vi bare, at der bliver lyttet, understreger Emil Viskum.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?