16. oktober 2021
Pårørende til borgere med brug for hjælp kan spille en afgørende rolle, og nu skal de have deres egen politik. Det skal også hjælpe med en forventningsafstemning mellem borgere og kommunen.
Pårørende til borgere med brug for hjælp kan spille en afgørende rolle, og nu skal de have deres egen politik. Det skal også hjælpe med en forventningsafstemning mellem borgere og kommunen.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd: Pårørendes rolle skal værdsættes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd: Pårørendes rolle skal værdsættes
Taastrup - 18. oktober 2018 kl. 11:44
Af Stina Felby Egerup

Pårørende har ofte en nøglerolle i at vejlede, støtte og hjælpe borgere, som er visiteret til at få hjælp fra kommunen. Og den rolle skal påskønnes, mener byrådet i Høje-Taastrup, som derfor på seneste byrådsmøde bakkede op om et forslag om at lave en lokal pårørendepolitik.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi ved, at de pårørende ofte spiller en helt særlig rolle i borgernes liv, da de både kan give støtte, omsorg og bidrage med hjælp i hverdagen. Derfor vil det give god mening med en selvstændig politik med fokus på de pårørende, sagde Betina Liv Moe (K), formand for ældre- og sundhedsudvalget på byrådsmødet, hvor forslaget om en pårørendepolitik blev vedtaget

Forslaget om en pårørendepolitik blev stillet af De Konservative, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, og i forslaget står der, at formålet med en pårørendepolitik skal være, at pårørende oplever at være en vigtig samarbejdspartner.

Der skal være opmærksomhed og støtte til pårørende, som selv kan være berørte og belastede af situationen, og så er formålet også at skabe et godt samarbejde og en god dialog mellem pårørende, borgeren og kommunens ansatte.

- Et af de emner, vi har diskuteret meget de seneste år, er blandt andet god sagsbehandling, hvor borgeres og kommunens møde ikke ender ud i et dårligt forløb. En pårørendepolitik er her en rigtig god og vigtig investering. En gensidig forventningsafstemning blandt borgere, kommune og pårørende er vigtig for at opnå den bedst mulige løsning for den berørte borger, sagde Jeanette Ingemann (K) på mødet.

De Radikales Esat Sentürk påpegede, at han som Socialudvalgsformand via dialog med borgere og kontakten til for eksempel handicaprådet og udsatterådet har fundet ud af, at det næsten er uundgåeligt at lave en pårørendepolitik.

- Så vi ønsker også en borgerindragelse i processen, således at der afholdes et åbent borgermøde for alle, og at de relevante råd som Handicaprådet, udsatterådet og seniorådet bliver indraget i processen, sagde han.

Der var opbakning til forslaget fra både Socialdemokratiet, Lokallisten og Enhedslisten.

- Pårørende er ofte den vigtigste sparringspartner for borgere, der er i en situation, hvor de har brug for hjælp. Derudover har kommunens afgørelser også kæmpe store personlige konsekvenser, ikke blot for den pågældende borger, men også for de pårørende, som i hverdagen står allertættest på borgeren, sagde Emil Viskum (EL), som også glædede sig over, at forslagsstillerne vil inddrager borgerne i processen med at udarbejde pårørendepolitikken.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?