11. august 2020
Flere lokale supermarkeder donerer deres overskudsmad til velgørende formål inden juledagene.
Flere lokale supermarkeder donerer deres overskudsmad til velgørende formål inden juledagene.
Foto: PR/Thomas Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butikkernes overskudsmad går til gode formål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikkernes overskudsmad går til gode formål
Taastrup - 19. december 2019 kl. 11:41
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både værestedet Café Paraplyen og Blå Kors' pensionat i Taastrup er blandt modtagerne, når de lokale supermarkeder igen i år deler ud af en overskudsmad, der ikke er blevet solgt, når butikkerne lukker dørene for julene den 23. december.

Hos Café Paraplyen har Netto faktisk valgt at sponsorere alt maden til værestedets juleaften med plads 60 deltagere og en række frivillige, og Fødevarebanken sørger for, at maden bliver leveret.

- En stor tak til Netto, fordi de har valgt at give maden, så der kan fejres en traditionel dansk jul i Cafe Paraplyen. Det er en pakke med alt til en juleaften, siger værestedets leder, Kim Truesen, der er meget taknemmelig for gavmildheden.

Han oplyser, at der fortsat er omkring 20 ledige pladser til deres juleaften. Han håber, ensomme har lyst til at melde sig, så ingen sidder alene juleaften. Kontakt Kim Truesen på telefon 50456717.

Mad til Blå Kors

Beboerne på Blå Kors' behandlingscenter og pensionat for hjemløse i Taastrup får også lidt ekstra mad i julen takket være dagligvarekæden Lidl, som har valgt at donere den mad, der ellers ville gå til spilde, når butikkerne lukker ned for juledagene.

Hver uge henter Blå Kors overskudsmad i Lidl-butikker landet over, men op mod jul er der ekstra meget at hente, fordi de fleste butikker holder helligdagslukket.

Den mad får beboerne på Blå Kors Pensionat og Blå Kors Behandlingscenter, som hjælper hjemløse og mennesker med alkoholmisbrug, blandt andet glæde af. Kort efter lukketid den 23. og 27. december henter de nemlig overskudsmad i Lidl-butikkerne i Vallensbæk, Ishøj og Hundige.

- Vi har en forventning om, at det kan gøre juledagene nemmere for nogen, hvad angår mad, siger Ole Hjuler, som er leder af Blå Kors Pensionat i Taastrup.

Råd til lidt ekstra

På pensionatet får »husets venner«, det vil sige tidligere beboere, mulighed for at afhente mad om formiddagen juleaftensdag, som er pakket i poser og klar til afhentning, mens maden på behandlingscentret dels vil indgå i madlavningen på stedet og blive uddelt til frivillige.

- Det betyder, at der er råd til ekstra julegaver og til at holde en nytårsaften med lidt mere. Lidt luft i økonomien, så der er plads til det sjove, og at der samtidig er noget, vi kan uddele som en ekstra ting op mod jul, siger Pia Palmer, som er køkkenansvarlig på Blå Kors Behandlingscenter.

Frivillige medarbejdere

Også Føtex har valgt at donere overskudsmad til velgørende formål. Føtex City2 donere sin mad til Værestedet Café Paraplyen og Blå Kors' behandlingscenter.

Det er frivillige føtex-medarbejdere, der møder ind i butikkerne lillejuleaften for at samle julehandlens overskudsvarer fra kølediske og hylder.

Det er fjerde jul i træk, at Føtex uddeler overskydende varer til trængte danskere over hele landet.

- Jeg bliver simpelthen så stolt af vores medarbejdere, når jer ser, hvor mange der tager en ekstra tørn i butikkerne for at gøre en betydelig forskel for andre, siger administrerende direktør for Føtex, Thor Jørgensen.

Donationerne består både klassisk julemad og helt almindelige fødevarer - men fælles for dem alle er, at de ikke fejler andet, end at de ikke er blevet solgt, når Føtex lukker den 23. december.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk