29. september 2021
En række tiltag skal sikre, at bus 123 kan komme hurtigere fra Roskilde til Glostrup gennem Høje-Taastrup Kommune. Foto: Allan Nørregaard
En række tiltag skal sikre, at bus 123 kan komme hurtigere fra Roskilde til Glostrup gennem Høje-Taastrup Kommune. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bussen skal hurtigere frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bussen skal hurtigere frem
Taastrup - 01. august 2021 kl. 19:49
Af Stina Felby Egerup

Bus 123 skal kunne komme hurtigere fra Roskilde til Glostrup. Det har region Hovedstaden besluttet, men eftersom bussen kører gennem Høje-Taastrup Kommune, skal politikerne her også nikke ja til planen - og det gjorde de på seneste byrådsmøde.

Der er forskellige tiltag i spil, der skal sikre en bedre fremkommelighed, og for Høje-Taastrup drejer de sig primært om at etablere et system i signalanlæggene, som kan registrere busserne og give forlænget grøntid, så bussen kan nå at komme med over for grønt.

Sekundært skal de fysiske forhold ved busstoppestederne ændres, så busserne hurtigere kan komme ind og ud, og enkelte busstoppesteder nedlægges.

Ambitionen med projektet er at reducere busrejsehastigheden på buslinje 123, så der kan opnås en rejsetidsforbedring på den samlede strækning mellem Roskilde Station og Glostrup på godt et minut.

Regionernes udgifter til busdriften reduceres, og der forventes en passagertilgang, så udgifterne forventes tjent ind igen på en kortere årrække.

Regionen havde estimeret, at Høje-Taastrup Kommunes andel af projektet udgør 1,6 millioner kroner, men den vurdering er administrationen i Høje-Taastrup ikke enige i. De vurderer nemlig, at dele af projektet ikke er aktuelle for Høje-Taastrup Kommune. Det drejer sig om for eksempel nedlæggelse af parkeringspladser ved busstoppesteder.

Derfor vurderes Høje-Taastrup Kommunes andel af udgifterne til at være en million kroner.

Høje-Taastrup Kommune deltager i styregruppen for projektet og kan derigennem påvirke og sikre at projektet tilpasses Høje-Taastrup kommunes behov, lyder det i sagsfremstillingen.

Arbejderne skal gennemføres i 2022, og udgifterne skal i første omgang afholdes af kommunerne.

Alle udgifterne refunderes dog i marts 2024, og der er således alene tale om et udlæg.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?