19. april 2019
Fire politikere debatterede på Høje-Taastrup Gymnasium. Integration og uddannelse var blandt emnerne. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Fire politikere debatterede på Høje-Taastrup Gymnasium. Integration og uddannelse var blandt emnerne. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Burkaforbud fyldte i debatten på gymnasiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Burkaforbud fyldte i debatten på gymnasiet
Taastrup - 20. september 2018 kl. 15:58
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klapsalver og spørgsmål fløj fra eleverne op mod scenen på Høje-Taastrup Gymnasium, hvor fire politikere onsdag var inviteret til debat.

Det var emner som integration og ungdomsuddannelser, der blev diskuteret af folketingskandidat Anne Sina (S), MF Sophie Carsten Nielsen (R), MF og byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune Merete Scheelsbeck (K) og MF Joachim B. Olsen (LA).

Burkaforbuddet, der trådte i kraft 1. august, var første emne i debatten. Generelt var der enighed blandt politikerne om, at det er et problem, at man overhovedet skal tale om sådan et forbud.

- Personlig frihed er vigtigt. Jeg bryder mig ikke om, at man ikke kan se ansigtet på andre, men folk må leve, som de vil, så længe de ikke skader andre. Det giver det bedste samfund, sagde Joachim B. Olsen, der stemte imod forbuddet i folketingssalen.

Han blev bakket op af Merete Scheelsbeck, der i øjeblikket er i Folketinget som suppleant, og derfor ikke var til stede i Folketings-salen, da burkaloven blev vedtaget.

- Man skal gå klædt, som man har lyst, så længe dem, der går i burka, har lyst til at gå i burka, fordi de har lyst, og at det ikke er, fordi de er underlagt social kontrol, siger hun.

Der var kun en fra Socialdemokratiet, der stemte imod forslaget, da det blev vedtaget, og Anne Sina fortalte, at hun nok også havde fulgt sin partigruppe, hvis hun havde været i Folketinget, da afstemningen fandt sted.

- Men jeg mener slet ikke, der er nogen grund til at snakke om den lov. I stedet bør vi se på, hvilke større udfordringer der ellers er på integrationsområdet, og så må vi finde løsninger, sagde Anne Sina.

Ifølge hende er det omkring 200 personer i Danmark, der går i burka eller niqab i Danmark, og derfor er det efter hendes mening alt for småt et spørgsmål at bruge mere tid på, understregede hun flere gange.

Sophie Carsten Nielsen er også i mod lovgivningen.

- Vi er bedre end at tale om den slags. Jeg frygter, hvad det næste bliver. Skal man for eksempel så også sige, at det er legitimt at hive tørklædet af. Nej, selvfølgelig skal man ikke det, sagde hun.

Debatten blev afsluttet med, at hver politiker fik en sidste kommentar, og her henledte de opmærksomheden på et forestående folketingsvalg, og opfordringen var, at alle, der kan, skal huske at stemme.

De fire politikere er valgt eller er på valg i Københavns Omegns Storkreds, der blandt andet dækker Høje-Taastrup Kommune.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk