26. marts 2019
Høje-Taastrup Kommune har allerede svært ved at overholde budgettet for 2018, så nu skal politikerne til at finde flere besparelser. Foto: Kenn Thomsen
Høje-Taastrup Kommune har allerede svært ved at overholde budgettet for 2018, så nu skal politikerne til at finde flere besparelser. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgettet skrider allerede - skal spare for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgettet skrider allerede - skal spare for millioner
Taastrup - 14. juni 2018 kl. 06:01
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pengene fosser ud af kommunekassen i Høje-Taastrup langt hurtigere end beregnet. Det viser den anden budgetopfølgning for 2018, som viser et forventet merforbrug på driften i forhold til servicerammen på 32,5 millioner kroner og et forventet merforbrug på serviceudgifterne på 30,7 millioner kroner.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vi er stærkt bekymrede for økonomien. Det så jo meget lovende ud op til kommunalvalget, hvor der ikke var behov for de store besparelser, men her få måneder efter kan vi så se, at vi mangler store millionbeløb på en række områder, og vi kan frygte, der kommer mere. Allerede nu skal vi finde besparelser for 50 millioner, og der er lagt op til et meget stramt budget med store besparelser i 2019, siger Peter Faarbæk (S), gruppeformand for socialdemokratiet.

Det er særligt overskridelser på det specialiserede voksen- og børneområde, der presser budgettet, men også udgifterne til ældreområdet stiger.

Allerede ved første budgetopfølgning for et par måneder siden var der udsigt til en massiv overskridelse af budgettet, og byrådet valgte dengang at iværksætte besparelser for 20,4 millioner kroner.

Men det har altså slet ikke været nok, så nu skal der finde nye besparelser, så kommunen ikke overskrider budgettet og dermed risikerer økonomiske sanktioner.

Direktionen er kommet med en række spareforslag, som byrådet på det næste møde den 19. juni skal nikke endeligt ja eller nej til, skriver DAGBLADET Roskilde.

Økonomiudvalget er dog allerede blevet enige om en række besparelser, blandt andet at reducere i budgetter, der anvendes til byplanlægning (300.000 kr.), reducere byrådsmedlemmers budget til bl.a. møder, blade og uddannelse (100.000 kr.), reducere aktiviteter målrettet erhvervslivet (50.000 kr.), reducere tilskud til Udsatterådet og Handicaprådet (36.000 kr.) samt satse på en billigere databeskyttelsesrådgiver (100.000 kr.).

Der var også flertal bestående af K, DF og R for at overlade opfølgning på arbejdsmarkedsklausuler til arbejdsmarkedets parter, hvilket vil give en besparelse på 200.000 kroner, ligesom samme partier vil forlænge tidsfristen på sagsbehandling af kontanthjælpsansøgninger fra 8 til 16 arbejdsdage, hvilket vil medføre besparelser på 212.000 kroner.

Udover de ovenstående spareforslag har økonomiudvalget godkendt, at det vakancestop, som blev besluttet med en besparelse på 11,3 millioner kroner ved sidste sparerunde, udvides fra 2 til 3 måneder. Det medfører en yderligere besparelse på 4,9 millioner kroner.

De mange spareforslag skal nu behandles i byrådet på tirsdag den 19. juni, før de er endeligt vedtaget. Og selv med de nye besparelser er det langt fra sikkert, at det i år lykkes Høje-Taastrup Kommune at overholde budgettet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk