25. september 2021
Illustration: Juul Frost Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Illustration: Juul Frost Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerne skaber fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne skaber fremtiden
Taastrup - 15. oktober 2015 kl. 13:31
Af Peter Erlitz

Der har været stor lokal interesse for at være med til at skabe den nye plads foran Hedehusene Station, og mange af de input, som arkitekterne har modtaget, er med i det forslag, som mandag aften, den 19. oktober kl. 19-20.30 præsenteres ved et møde på Hedehusene Bibliotek.

Der har været stor fokus på brugerinddragelse. Projektet med den nye stationsplads i Hedehusene har været synlig på Hedemarkedet, der har været dialogmøder og workshops, og der har været løbende debat på www.facebook.com/stationspladsen

Det er Høje-Taastrup Kommune, områdefornyelsens styregruppe og Juul Frost Arkitekter (JFA), der inviterer til den offentlige præsentation af projektet mandag aften.

»Vi kan som fagpersoner godt læse os ind i et steds historie og undersøge de planmæssige grundlag. Men det, som skaber et sted, er de mennesker, der opholder sig der. Derfor har det været helt centralt for en proces som denne, at borgerne har involveret sig med deres særlige lokale kendskab så opgaven foldes mangfoldigt ud,« siger Helle Juul fra JFA.

Levende byrum
Målet er at omdanne stationspladsens karakter fra forsømt bagside og trafikrum til et levende byrum, som fungerer både i hverdagen og som sted til det særlige. Stationspladsen bliver et »potentialernes rum«, som over året skal være platform for en lang række begivenheder. Et sted som gennem æstetik, nytænkning og events er den ny identitetsmarkør for Hedehusene.

I den fysiske udformning af stationspladsen har visionen været at skabe et sammenhængende byrum, der først og fremmest er et rum for mennesker, hvor det sociale liv prioriteres.

Attraktive byrum, sociale mødesteder og pladser får stadig højere prioritet i byudviklingen, hvor kommuner iværksætter nye tiltag for at skabe de bedste rammer for byens borgere. Gode byrum er en konkurrenceparameter for tiltrækning af borgere, virksomheder og investorer og skaber dermed værdi for byen.

Stationspladsen er sidste del af en større områdefornyelse, som Hedehusene har gennemgået de seneste år. Pladsen placerer sig strategisk i byen som trafik-, handels- og erhvervsknudepunkt, men også som kobling til Kløverstierne, byparken og det nye byområde NærHeden. Netop denne unikke placering giver pladsen et stort potentiale som arena for byens ankomst og fælles samlingspunkt.

Politisk beslutning
Stationspladsens fornyelse er et vigtigt projekt for Hedehusene, og mandag aften er der mulighed for at se, hvor det bærer hen ad.

Arrangørerne håber på stort fremmøde - og der er naturligvis for at komme med kommentarer.

Byrådet skal snart tage endelig stilling til udformningen af den nye stationsplads, som forventes indviet inden udgangen af 2016.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?