28. februar 2020
Politiet har været på fem udvalgte strækninger og lave hastighedsmålinger efter ønske fra lokale borgere. Foto: Mie Neel
Politiet har været på fem udvalgte strækninger og lave hastighedsmålinger efter ønske fra lokale borgere. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere bestiller fartkontrol: Her har politiet været

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere bestiller fartkontrol: Her har politiet været
Taastrup - 19. maj 2019 kl. 12:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter den nye ordning med 'Bestil en betjent' på politiets hjemmeside har Københavns Vestegns Politi indtil nu modtaget 77 henvendelser fra borgere, som bad om en fartkontrol i deres område.

arrow Læs også: 12 rækkehuse på vej til centralt område

Flere har ønsket en kontrol på de samme veje eller steder, hvor politiet i forvejen måler fart jævnligt.

Foreløbig har borgerhenvendelserne medført fartkontroller 46 forskellige steder på Vestegnen - heraf fem steder i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi måler som udgangspunkt farten på to forskellige tidspunkter - typisk i dagtimerne og om aftenen. Nogle steder vender vi selv tilbage og følger op, hvis vi oplever, at alt for mange kører for hurtigt, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

I Høje-Taastrup har politiet på borgernes anmodning lavet hastighedskontrol på Høje-Taastrup Vej, Vesterparken, Mølleholmen, Dorphs Allé samt Hovedgaden i Hedehusene.

- Det er fint, borgerne beder os måle, hvor de oplever for høj fart, og vi får mest positiv respons fra folk i lokalområdet, når fotovognen dukker op, siger Søren Enemark.

Siden 1. januar har færdselsafdelingens enhed for automatisk trafikkontrol (ATK) foreløbig gennemført 92 'Bestil en betjent'-fartmålinger på de 46 steder. Med tiden vil alle steder få mindst to besøg af fotovognen.

Ved de 92 kontroller passerede i alt 54.033 køretøjer. 1.442 blev blitzet i for høj fart. Udover en bøde får 148 dertil et klip i kørekortet, fordi de kørte over 30 procent for hurtigt. 12 overskred fartgrænsen med over 60 procent og står nu til en betinget frakendelse og en ny køreprøve.

Du kan læse mere om 'Bestil en betjent' her: https://politi.dk/bestil/bestil-en-betjent.

arrow Nu er der et hul i jorden: Område på vej mod nye boliger
18. juli 2019 kl. 17:41 Opdateret: kl. 11:11
arrow Ny lokalplan vil også gælde for vandpibecafé
19. oktober 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 13:53

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk