16. juli 2019
Pia Knudsen, leder af fritidsklubben Engvadgård, var den første af flere til at foreslå en del af boldbanen som en alternativ placering til et seniorbofællesskab. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Pia Knudsen, leder af fritidsklubben Engvadgård, var den første af flere til at foreslå en del af boldbanen som en alternativ placering til et seniorbofællesskab. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere afviser seniorboliger på grønt område - men hvad med boldbanen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere afviser seniorboliger på grønt område - men hvad med boldbanen?
Taastrup - 17. januar 2019 kl. 21:10
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ideen om et seniorbofællesskab i den sydlige del af Engvadgårdparken i Fløng er vist død, før den overhovedet er kommet i gang.

Det var i hvert fald den melding, der lød fra borgmester Michael Ziegler (K) på et stort borgermøde torsdag aften.

- Jeg tror godt, vi kan sige, at den røde cirkel ikke bliver til noget, lød det fra borgmesteren med henvisning til et stort kort, hvor en rød cirkel markerede en foreslået placering for et seniorfællesskab i det grønne område.

Forslaget kom fra en borger, men før man gik videre med ideen, havde plan- og miljøudvalget valgt at indkalde til et borgermøde for at høre Fløng-borgernes holdning til sagen.

Og den kom ret tydeligt til udtryk: Placeringen i Engvadsgårdparken dur ikke. Langt de fleste, som tog ordet, pegede på, at der gerne må komme et seniorbofællesskab i Fløng, men det skal ikke ske på bekostning af et meget brugt og attraktivt grønt område.

Derfor kom en stor del af mødet også til at handle om, hvor man så ellers kunne placere et sådant byggeri.

Flere pegede på den ene boldbane vest for Fløng Svømmehal og lige syd for grusbanen som et oplagt sted.

- Det er alligevel mest et hundelufter-sted i dag, som en af de fremmødte konstaterede, og andre påpegede, at langt størstedelen af fodbolden i dag er rykket til Hedehusene alligevel.

Og de fremmødte politikere var positive over for at undersøge ideen med boldbanen nærmere. Der er dog en række forbehold - blandt andet krydser nogle højspændingsledninger den sydlige del af området, og derudover bliver banen fortsat brugt af en række lokale idrætsklubber.

- Så det lyder som en god ide, men der er meget, der skal undersøges først. Vi skal undersøge, om der er begrænsninger i forhold til at bygge i nærheden af højspændingsledninger, ligesom vi skal have undersøgt, hvor meget aktivitet, der er på banen i dag og vil være i fremtiden, understregede Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget, efter mødet.

Undervejs blev der også luftet en ide om at udstykke parcelhusgrunde til flere mindre ældreboliger, ligesom der var stemning for at presse på for at kunne bygge uden for byzonen. For som det er i dag, sætter Fingerplanen en stopper for udbygningen af Fløng, før alle områder inden for byzonen er udtømt, forklarede borgmesteren. Byzonen går i dag langs med Vesterled, Nørreled og Østerled.

Borgeren, der havde stillet det oprindelige forslag om seniorboliger, tog selv ordet ved borgermødet, og han gjorde det klart, at en placering ved boldbanerne ville være fin med ham.

- Så er infrastrukturen også i orden, påpegede han.

Så selvom placeringen i Engvadgårdsparken nu er pillet af bordet, så er der dog lang vej, før noget som helst angående et seniorbofællesskab i Fløng er afgjort. Administrationen skal nu undersøge de forskellige muligheder, der blev peget på ved borgermødet, og politikerne skal herefter tage stilling til de eventuelle alternative placeringer. Og hvis der er findes en ny placering, skal en større beslutnings- og planlægningsproces i gang, før den første spade overhovedet kan nærme sig jorden.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk