27. juli 2021
Antallet af solgte boliger i Høje-Taastrup holder sig nogenlunde stabilt, selvom det falder på landsplan. Foto: Jens Wollesen
Antallet af solgte boliger i Høje-Taastrup holder sig nogenlunde stabilt, selvom det falder på landsplan. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligsalget falder - men ikke her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligsalget falder - men ikke her
Taastrup - 20. juli 2021 kl. 11:51

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at boligsalget er faldet for anden måned i træk. I alt blev der i maj solgt omkring 10.500 boliger, og det er tre procent lavere end i april.

arrow Læs også: 34 boliger klar til indflytning på varmt boligmarked

- Faldet i antallet af handler de seneste måneder er et udtryk for, at den usædvanligt høje aktivitet på boligmarkedet er ved at stilne af. På trods af de seneste måneders fald i salget er der stadig godt gang i den, og salget er da også otte procent højere end i maj sidste år, der var den første vilde måned oven på den første coronanedlukning, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

At faldet i salget af boliger sker i de forårsmåneder, som vi er i gang med nu, er usædvanligt, og det styrker fornemmelsen af, at markedet er på vej mod mere almindelige tilstande.

For foråret er normalt lig med en stigning i aktiviteten, og det er første gang siden 2015, at salget falder på denne tid af året.

- Når vi ser udviklingen i lyset af tiden på året, er de seneste måneders boligsalg særlig bemærkelsesværdig. Men hele det sidste år har jo også været fuldstændig atypisk, og efter den vilde start på året er det logisk, at aktiviteten nu stilner lidt af. Bolighandlen er stadig et godt stykke over normalen, men vi nærmer os en mere naturlig tilstand, påpeger Birgit Daetz.

Det er dog ikke alle steder, at boligsalget er faldet. I Høje-Taastrup Kommune er blev de ri maj solgt 66 boliger, og det er kun et fald på 1 procent i forhold til april.

Det er til gengæld en markant stigning i forhold til maj sidste år, nemlig en stigning på hele 65 procent.

I Ishøj er boligsalget til gengæld faldet markant i maj i forhold til april, nemlig et fald på 33 procent. Det er dog fortsat 27 procent højere end maj sidste år.

Mens salget af ejerlejligheder er stort set identisk i april og maj, er salget af sommerhuse og huse henholdsvis 11 og to procent lavere i maj end i april.

Faldende salgstal for huse

Faldet i handelsaktiviteten er en tendens, der gør sig gældende i hele landet. I hvert fald er salget af huse faldet i regionerne Hovedstaden, Midtjylland, Sjælland og Syddanmark.

- Når vi skal analysere boligsalgets udvikling i hele landet, kigger vi særligt på salget af villaer og rækkehuse, der tilsammen udgør cirka to ud af tre af alle bolighandler. Og tendensen er stort set den samme i hele landet, for nok stiger salget lidt i Region Nordjylland denne måned, men til gengæld indkasserede de det største regionale fald fra marts til april, siger Birgit Daetz og fortsætter:

- De seneste ni uger er der da også kommet flere nye huse til salg, end der er solgt. For køberne betyder det, at de løbende får mere at vælge i mellem, og der bliver mindre konkurrence om boligerne. Endnu har vi ikke set det skifte føre til faldende salgspriser, men fortsætter det sådan, kan det ske de kommende måneder.

Der blev solgt godt 6.000 huse i Danmark i maj måned. Det er cirka 1.000 flere end i maj sidste år.

arrow Kæmpe projekt på vej: Maya skal styre slagets gang
17. februar 2021 kl. 17:07 Opdateret: kl. 16:16
arrow Investerer 1,2 milliarder kroner i ny bydel
16. februar 2021 kl. 11:21 Opdateret: kl. 10:39
arrow Fuldt udlejet: Ejendomsudvikler har stor succes med nye lejligheder
11. februar 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 16:44

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?