6. august 2020
Boligpriserne er steget i Høje-Taastrup Kommune trods corona. Foto: Thomas Olsen
Boligpriserne er steget i Høje-Taastrup Kommune trods corona. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligpriserne stiger trods corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligpriserne stiger trods corona
Taastrup - 28. juli 2020 kl. 14:59
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Boligejere i Høje-Taastrup er kommet styrket ud af de seneste måneders coronanedlukning og kan glæde sig over stigende salgspriser på husmarkedet.

Det er konklusionen på de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni måned.

I Høje-Taastrup Kommune er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter blevet solgt for 2.987.600 kroner i juni måned. I samme måned sidste år var salgsprisen 2.926.000 kroner. Det svarer til en stigning i prisen på cirka 2,1 procent. En lokal ejendomsmægler kommenterer på de seneste tal:

- De færreste havde forudset, at boligmarkedet ville klare sig så stærkt igennem nedlukningen af landet. Men de seneste måneders høje handelsaktivitet har vendt op og ned på forventningerne til boligmarkedet og sendt priserne i vejret, siger Teddy Schiewitz, der er salgschef af Danbolig Taastrup/Hedehusene.

Høj handelsaktivitet

De foreløbige handelstal for juni måned tegner et billede af endnu en måned med meget høj handelsaktivitet og færre boliger at vælge mellem. Det har været med til at holde hånden under boligmarkedet og bidraget til de stigende priser.

- Der har været stor appetit på at købe bolig under coronanedlukningen, men køberne har haft færre boliger at vælge mellem. Det har gjort det sværere for køberne at forhandle sig til et nedslag i prisen, hvilket er en del af forklaringen på de stigende priser, siger Teddy Schiewitz og tilføjer:

- De seneste måneder har boligejerne holdt igen med at sætte deres bolig til salg, men de seneste uger er udviklingen vendt, og vi ser nu, at sælgerne igen har fået tillid til markedet og er begyndt at sætte til salg. Det sender et positivt signal om, at markedet fortsat bevæger sig i den rigtige retning.

Rekordhøje boligpriser

Tallene fra Boligsiden viser, at boligpriserne ikke kun har fart på i Høje-Taastrup. På landsplan er huspriserne steget med 1,6 procent i juni måned, mens lejligheder og fritidshuse er steget med henholdsvis 0,9 procent og 2,6 procent.

Det bringer salgspriserne op på de højeste niveauer i mere end 10 år.

- Vi har haft svedige hænder undervejs, men fire måneder efter coronakrisen er konklusionen, at boligmarkedet har klaret sig overraskende godt, siger boligøkonom og chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit og fortsætter:

- Mange danskere har tilbragt meget mere tid på hjemmefronten som følge af de usædvanlige forhold under corona, hvilket har fået mange til at overveje deres boligsituation. Genåbningen af samfundet fik derfor mange til at kigge efter ny bolig, og da udbuddet er lavt, har det fået priserne til at stige.

I Høje-Taastrup Kommune var m2-priserne i juni 2019 20.897 kroner pr. m2, mens de i juni 2020 var de 21.340 kroner pr. m2.

I Ishøj Kommune er der sket et fald på 1,4 procent. I juni 2019 var m2-priserne 20.902 kroner pr. m2 og i juni 2020 var de 20.607 kroner pr. m2.

I Vallensbæk Kommune er der sket en stigning på 2,2 procent. I juni 2019 var m2-priserne 24.648 kroner pr. m2 og i juni 2020 var de 25.180 kroner pr. m2.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk