27. maj 2019
Bodega 16 var Taastrups ældste værtshus, men lukkede i 2014. En ny lokalplan vil tillade boligbyggeri på grunden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Bodega 16 var Taastrups ældste værtshus, men lukkede i 2014. En ny lokalplan vil tillade boligbyggeri på grunden. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boliger på vej til nedslidt område

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boliger på vej til nedslidt område
Taastrup - 19. oktober 2018 kl. 06:54
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny lokalplan skal bane vejen for boliger i den gamle Netto og Bodega 16 i hjertet af Taastrup.

arrow Læs også: Ny lokalplan vil også gælde for vandpibecafé

De to ejere af ejendommene på henholdsvis Dorphs Allé 10-12 og Valbyvej 2 ønsker nemlig at udnytte deres ejendomme til boligformål i stedet for erhvervsformål, og derfor er Høje-Taastrup Kommune på vej med en ny lokalplan for området.

Lokalplanen muliggør en rækkehusbebyggelse i to etager opdelt i tre husrækker på Dorphs Allé 10-12.

De tre husrækker ligger parallelt med Dorphs Allé med en lille forskydning og har et grønt forareal ud mod gaden. Bag husrækkerne er der til hver bolig private terrassehaver. Parkeringen er placeret syd for haverne langs nabobebyggelsernes høje garagebygning for at mindske skyggepåvirkningen af denne til haverne. Der stilles i planen krav om én p-plads pr. bolig.

- Vi diskuterede i udvalget, om det er for lidt, men vil også stadig være mulighed for parkering i p-lommen foran den tidligere Nettobutik, siger Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget.

Bebyggelsesprocenten vil også blive også hævet til 64 procent.

- Det lyder højt, og det har vi også diskuteret lidt i udvalget. Men vi var enige om, at vi gerne vil have planen i høring og se, hvad der kommer af reaktioner på det, siger han.

På Valbyvej 2, hvor den gamle Bodega 16 lå, giver lokalplanen mulighed for at opføre en bebyggelse i to etager med udnyttelig tagetage. Bebyggelsen kan opføres enten som rækkehuse med lodret eller vandret lejlighedsskel, hvor 1. sals lejligheder også omfatter den udnyttede tagetage.

- Igen kan det måske virke lidt højt, men vi skal blot et par huse hen til cykelhandleren, før vi når op i samme højde. Så vi tror ikke, det vil blive et problem, siger Peter Faarbæk.

- Jeg tror, at folk generelt vil være glade for, hvis der sket noget i området. Det ser ikke så kønt ud nu, siger Peter Faarbæk.

Lokalplanen skal nu godkendes på næste byrådsmøde den 23. oktober, hvorefter den skal otte uger i høring før en endelig godkendelse.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk