28. juli 2021
Til august åbner endnu en daginstitution i Hedehusene, men allerede den 25. juni kan forældre skrive deres barn op. Foto: Thomas Olsen
Til august åbner endnu en daginstitution i Hedehusene, men allerede den 25. juni kan forældre skrive deres barn op. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnetallet stiger hastigt: Nu åbner ny daginstitution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnetallet stiger hastigt: Nu åbner ny daginstitution
Taastrup - 25. juni 2021 kl. 06:29

Børnetallet i Hedehusene er eksploderet med de mange nye tilflyttere, og det har i lang tid været et problem for nogle forældre at få en institutionsplads i nærheden til deres børn. Derfor har politikere og kommunen sat skub i udviklingen, og nu er der godt nyt på vej.

arrow Læs også: Ny daginstitution blev klar i lynfart

Høje-Taastrup Kommune åbner nemlig endnu en daginstitution for 0-6-årige i området: Børnehuset Rundageren.

Den nye daginstitution forventes at åbnes til august. Den får til huse i moderne pavillonbygninger ved Hedehusene Skole, hvor også Læringshusets daginstitution er beliggende, indtil denne institution flytter til Læringshuset i efteråret.

Børnehuset Rundageren bliver en integreret institution for 0-6-årige børn. Børnene vil opleve en pædagogik og tilrettelæggelse af hverdagen, der tager udgangspunkt i børnenes naturlige virkelyst, deres nysgerrighed efter at lære og deres trang til at prøve idéer af og udfolde sig.

»Gennem leg og pædagogiske forløb vil børn og voksne udforske forskellige temaer over længere tid - det kan for eksempel være ved at lege og skabe med forskellige materialer, gennem rollespilslege og ved at tage på ture. Ved at gå i dybden med en idé over længere tid, hjælper de voksne børnene med at bringe deres viden fra i går i spil i morgendagens aktiviteter. Børnene får dermed mulighed for selv at bygge ovenpå, byde ind og føle sig kompetente, mens de prøver nye idéer af«, lyder det i kommunens beskrivelse af den nye institution.

Med placeringen ved Hedehusene Skole får Børnehuset Rundageren en central beliggenhed i Hedehusene tæt på blandt andet Byparken i Hedehusene og på Nærheden og områdets grønne oaser.

Institutionen forventes at få daglig åbningstid mandag-torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag kl. 6.30-16.30, og der er forældrebetalt frokostordning tilknyttet børnehaven.

Hvis du ønsker at skrive dit barn på ventelisten til den nye institution, kan du gøre det fra fredag den 25. juni klokken 12.00 via den digitale pladsanvisning. Pladserne vil herefter blive tilbudt efter anciennitet på ventelisten.

arrow Ny leder ansat: Han skal give børnene en god start
10. juni 2021 kl. 06:23 Opdateret: kl. 09:49
arrow Ny daginstitution åbner i midlertidige rammer
06. april 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 18:43

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?