17. september 2021
For at elever i kommunens skoler kommer væk fra skrivebordene, har man både en kulturpakke og en bevægelsespakke med forskellige tilbud, som skolerne kan benytte sig af. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

For at elever i kommunens skoler kommer væk fra skrivebordene, har man både en kulturpakke og en bevægelsespakke med forskellige tilbud, som skolerne kan benytte sig af. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og unge skal have kultur og bevægelse: Stolte over vores to »pakker«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Børn og unge skal have kultur og bevægelse: Stolte over vores to »pakker«
Taastrup - 28. juli 2021 kl. 18:45
Af Kasper ellesøe

Igen i år får daginstitutioner, skoler og gymnasium i Høje-Taastrup Kommune mulighed for at benytte sig af kulturpakken.

Ambitionen er, at alle børn og unge i Høje-Taastrup Kommune skal have adgang til kulturoplevelser.

Kulturpakken tilbydes for tredje gang, og det vækker glæde hos Marjan Ganjjou (K), der er fungerende formand for fritid- og kulturudvalget i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi er stolte af vores kulturpakke, som styrker kulturen og oplevelser for børn og unge. Det handler om at sætte skub i det og få skoler og institutioner ud i samfundet. Det er spændende og det skal opleves, siger Marjan Ganjjou.

Kulturpakken til daginstitutioner indeholder 35 tilbud. Skolepakken indeholder 25 tilbud til indskoling, 17 tilbud til mellemtrin, 14 tilbud til udskoling og 7 tilbud til gymnasiet. Derudover er der 31 andre kulturtilbud fra Musikskolen, Billedskolen, Dramaskolen, Kroppedal Museum, Opera Hedeland samt Bibliotekerne, Kulturhusene, Taastrup Teater & Musikhus, som kan aftales med skoleklasser.

I år er det første gang, at samtlige tilbud i kulturpakkerne er gratis både for daginstitutioner, for skoler og for gymnasiet, som er med for første gang.

Kulturpakken i 2020/2021 led under Covid-19. Her havde Bibliotekerne, Kulturhusene, Taastrup Teater & Musikhus 1522 børn/elever på besøg.

Også en bevægelsespakke
Høje-Taastrup Kommune har også indført en bevægelsespakke, der nu tilbydes for anden gang.

Alle børn og unge i Høje-Taastrup Kommune skal have gode bevægelses- og friluftsoplevelser i løbet af deres skoletid og opleve de muligheder, det lokale foreningsliv byder på.

»Bevægelsespakken« er en pakke med tilbud til skolerne fra lokale foreninger, som tilbyder forløb til elever.

Her er der stor opbakning fra foreningslivet, der blandt andet tilbyder volleyball, tennis og dans.

Målsætningen er, at alle skolebørn har mindst ét længerevarende foreningsforløb i indsko-ling, på mellemtrin og i udskoling.

Der er i alt 20 tilbud. Fem til indskolingen, syv til mellemtrinnet og otte til udskolingen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?