21. august 2019
Børn og voksne havde mulighed for et brætspil.
gallery icon

Se billedserie

Børn og voksne havde mulighed for et brætspil.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Medborgerhuset fik et facelift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Medborgerhuset fik et facelift
Opdateret 10. september 2018 kl. 13:23
Taastrup - 08. september 2018 kl. 13:52
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er et hus, der emmer af liv og oplevelser, og som vækker mange positive minder, lød det fra borgmester Michael Ziegler, da han lørdag formiddag stod for den officielle genåbning af Medborgerhuset i Taastrup.

Og nu er huset klar til at skabe nye minder. En indvendig renovering, der har kostet 2,5 millioner kroner, har gjort underværker. Der er nymalet i hele huset, gulvene er skiftet, der er kommet nye tekniske installationer, og huset med de mange lokaler og kroge, er åbnet op med nye glasdøre, så man kan se ind til de mange aktiviteter, som huset rummer.

- Man kan jo på en måde sige, at vi har givet Medborgerhuset et facelift, sagde borgmester Michael Ziegler, inden han klippede det røde bånd.

Han understregede i sin tale, at renoveringen af Medborgerhuset i Taastrup er led i en større kulturhusstrategi, hvor målet var at relancere Medborgerhuset og genåbne det som byens kreative og pulserende mødested, og desuden åbne huset for nye brugere.

Brugerrådsformand Ruth Trier takkede nyrådet for, at man havde lyttet til ønskerne. Hun fremhævede, at der nu er sket en opgradering af lyd- og lysudstyr, så der er mulighed for at tiltrække de bedste musikere og teaterfolk.

På åbningsdagen var der stort rykind. Både af husets brugere, og af nysgerrige borgere. Det summede af liv i hele huset, blandt andet i den nye café.

Mest imponerende er det, at det er lykkedes at give de mange lokaler deres helt eget udtryk, blandt andet gennem kunstnerisk udsmykning, som husets brugere har stået for.

Der var masser af oplevelser på åbningsdagen.

Blandt andet var der fernisering på kunstværket Livets Rede, udført af Veronica Hodges. Hun fortalte blandt andet om de seks Livets Reder, der er det gennemgående kunstprojekt i Vestegnens Kulturuge.

Lørdag kom der fugle i reden, som findes tæt ved Medborgerhuset i Taastrup. Det er solsorten, der er valgt som den lokale fugl.

Opførelsen af den nuværende bygning startede i 1902, og bygningen har rummet både hotel og kro.

Det var græsrodsbevægelsen »Lipperts Venner«, der i 1970'erne kæmpede for at få medborgerhus i bygningen - og det lykkedes som bekendt. Det kostede dengang nogle politiske kampe i byrådet mellem rød og blå blok. I dag er alle glade for Medborgerhuset i hjertet af Taastrup.

Nu er den tiltrængte indvendige renovering på plads, og om få dage går en udvendig renovering i gang. Den omfatter blandt andet facade og tag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk