21. maj 2019
Ole Rømer kan man blive meget klogere på ved et foredrag af Lars Occhionero på Taastrup Bibliotek.
Ole Rømer kan man blive meget klogere på ved et foredrag af Lars Occhionero på Taastrup Bibliotek.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekerne er med i kulturugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekerne er med i kulturugen
Taastrup - 07. september 2018 kl. 17:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup: Vestegnens kulturuge nærmer sig, og i hele uge 37 kan få masser af spændende oplevelser i Høje-Taastrup og de øvrige vestegnskommuner. Bibliotekerne i Høje-Taastrup er aktivt med i kulturugen og har mange arrangementer på programmet.I år er temaet 'Mellem lys og skygge' og bibliotekerne sætter fokus på Ole Rømer og lysets hastighed 10.-16. september.

Årets største begivenhed bliver det store 3D lyd - og lysshow 'Med lysets hastighed - Ole Rømers magiske rejse' foran Taastrup Bibliotek torsdag den 13. september til søndag den 16. september, alle dage kl. kl. 20.30.

Allerede nu kan du varme op til Vestegnens Kulturuge og gå på opdagelse i bibliotekernes udstillinger om professor Ole Rømer, lysets hastighed, stjerne og planeter. Udstillingerne kan ses på både Taastrup Bibliotek og Hedehusene Bibliotek fra uge 35 til uge 37. Her finder du også det gratis magasin, der er blevet trykt i forbindelse med Vestegnens Kulturuge og som indeholder det fulde program.

Taastrup børnebibliotek hylder også Ole Rømer under Vestegnens Kulturuge, så kom og vær med, når biblioteket laver Ole Rømer-aktiviteter for børn i hele uge 37. Gå på jagt efter planeterne fra vores solsystem, der gemmer sig rundt omkring på biblioteket. Du kan også samle dit eget solsystem (fra 8 år - begrænset antal) eller tegne en tegning af stjerner, sol og måner, som bagefter bliver hængt til udstilling på Taastrup Bibliotek. Du kan selvfølgelig også klæde dig ud som Ole Rømer. Aktiviteterne foregår i Taastrup Biblioteks betjente åbningstid i uge 37.

Taastrup Bibliotek sørger også for at klæde alle på til det store lysshow, med et foredrag om Ole Rømer den 10. september. Det bliver holdt af Museumsinspektør for astronomi, Lars Occhionero fra Kroppedal Museum, som fortæller den fantastiske historie om en af historiens største videnskabsmænd. Ole Rømer er i dag verdenskendt som opdageren af lysets tøven; altså at lyset har en hastighed. Fænomenet gjorde ham kendt, og gav ham mulighed for at blive Tycho Brahes efterfølger. Når kongen altså gav ham lov - og når han ikke skulle være borgmester, fontænemester, dommer eller lignende. Foredraget vil give et indblik i, hvordan man gennem videnskaben kan gå fra at være skippersøn fra Århus til en af landets mest magtfulde personer.

Få hele overblikket over alle arrangementerne på bibliotekernes hjemmeside.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk