9. juli 2020
Høje-Taastrup Kommune vil se på, om man kan hjælpe det lokale erhvervsliv på nogen måde, eksempelvis ved at fremrykke betalinger eller vedligeholdelsesopgaver. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Høje-Taastrup Kommune vil se på, om man kan hjælpe det lokale erhvervsliv på nogen måde, eksempelvis ved at fremrykke betalinger eller vedligeholdelsesopgaver. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betalinger og flere opgaver: Høje-Taastrup åbner for hjælp til erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betalinger og flere opgaver: Høje-Taastrup åbner for hjælp til erhvervslivet
Taastrup - 18. marts 2020 kl. 15:32
Af Stina Felby Egerup og Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er vist efterhånden ingen hemmelighed, at store dele af erhvervslivet rammes hårdt af den igangværende nedlukning af samfundet. Staten har lanceret flere tiltag og hjælpepakker, der skal afbøde de værste konsekvenser, og også Høje-Taastrup Kommune er klar til at hjælpe det lokale erhvervsliv.

arrow Læs også: Se listen: Disse forretninger holder stadig åbent

- Vi er ved at undersøge, hvad vi kan gøre. Vi kan ikke lancere hjælpepakker eller give dem penge, som Staten kan, men vi er åbne for at se på, om vi kan hjælpe på andre måder, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Byrådet diskuterede sagen på et lukket punkt tirsdag aften, hvor flere forslag var i spil.

- Vi foreslog blandt andet, at vi skal se på, om vi kan fremrykke nogen af de vedligeholdelses- og renoveringsopgaver, som vi alligevel skal have lavet. Mange skoler, institutioner og kommunale bygninger står jo alligevel tomme nu, så det ville give mening af fremrykke planlagte opgaver på dem, så vi også får sendt nogle flere opgaver i omløb, siger Thomas Bak (S).

Skal sende regningerne

Flere kommuner har besluttet at fremrykke sine betalinger for varer og tjenesteydelser, som allerede er købt, og det kunne også være en mulighed i Høje-Taastrup, siger borgmesteren.

- Der er ingen grund til at forhale betalingen, hvis vi kan gennemføre den med det samme. Det kræver selvfølgelig, at virksomhederne sender regningerne til os, siger Michael Ziegler og understreger, at alle regninger selvfølgelig fortsat vil blive tjekket, så det ikke bare er et carte blanche til at sende falske regninger til kommunen.

- Men derudover hører vi også gerne fra virksomhederne selv, om der er noget, vi kan gøre. Hvis vi bliver opmærksomme på noget, så er vi åbne for ideer, siger han.

Glade for opbakning

Hos det lokale erhvervsliv er der frustrationer over, at man ikke kan foretage sig mere på grund af regeringens retningslinjer.

Høje-Taastrup Kommune er dog god til at vejlede og rådgive de erhvervsdrivende i, hvordan de kan forholde sig, lyder det fra Hedehusene Erhvervsforening, der består både af detailhandel og andre virksomheder.

- Selvom vi er magtesløse i forhold til, hvad vi kan gøre, fungerer kommunens informationsstrømme, og alle medlemmer af erhvervsforeningen har fået informationer fra kommunen, om hvor de blandt andet kan få flere informationer, ligesom der er oprettet en hotline til kommunen, siger Peter Kjeld Jensen, formand for Hedehusene Erhvervsforening.

arrow Ny hjælp på vej: - Ingen må komme i klemme i systemet
23. marts 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 10:08
arrow Hjælpende hånd på vej til det lokale erhvervsliv
23. marts 2020 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:08
arrow Coronaudbrud udskyder grundlovsceremoni
23. marts 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:11
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk