11. april 2021
Beslutningen om en mulig flytning af Charlottenlund Travbane til Høje-Taastrup er blevet udskudt. Foto: Lars Skov
Beslutningen om en mulig flytning af Charlottenlund Travbane til Høje-Taastrup er blevet udskudt. Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beslutning om travbanes fremtid er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutning om travbanes fremtid er udskudt
Taastrup - 08. april 2021 kl. 19:23
Af Stina Felby Egerup

De nysgerrige må vente lidt endnu med at finde ud af, om den historiske travbane Lunden i Charlottenlund kan være på vej til Høje-Taastrup.

arrow Læs også: Borgmester bekræfter: Har holdt møde med travbanefolk

Den mulighed er ellers blevet luftet af bestyrelsen bag Det Danske Travselskab, der ejer og driver travbanen, og selskabets medlemmer skulle have stemt om travbanens fremtid på en generalforsamling den 29. marts 2021. Men med så meget andet kom corona i vejen, og generalforsamlingen er blevet udskudt på ubestemt tid.

Dermed er beslutningen om en mulig flytning af Charlottenlund Travbane til det regionale fritidsområde ved Bondehøjvej i Høje Taastrup også udsat.

Bestyrelsen har ellers været i dialog med Høje-Taastrup Kommune om mulighederne for en flytning af den historiske bane, men det er fortsat også muligt, at medlemmerne beslutter at bevare banen i Charlottenlund og forsøge at udvikle den der.

I runde tal forventer bestyrelsesformand Michael Juul Nielsen, at et salg af grunden i Charlottenlund vil kunne indbringe omkring 900 millioner kroner, mens han skønner, at en ny travbane i Høje- Taastrup vil koste omkring 350 millioner kroner.

- Så det er den store friværdi, der gør det spændende. Det vil betyde, at vi kan investere penge i sporten. Man har snakket om en flytning mange gange, men hver gang har man vendt tommelen ned. Men sporten er presset økonomisk, og hvis vi ikke får øget præmieniveauet, så bliver der færre heste, og så er det en nedadgående spiral, sagde Michael Juul Nielsen til DAGBLADET Roskilde i slutningen af februar.

Travselskabet ejer også travbanen ved Skovbo i Køge Kommune. Hvis flytningen til Høje-Taastrup sker, vil Skovbo-banen blive lagt sammen med banen i Høje-Taastrup, oplyser bestyrelsesformanden.

Borgmester Michael Ziegler (K) bekræfter, at der har været holdt nogle indledende møder med travbanen, men at der ikke er taget politiske beslutninger om muligheden for en travbane i Høje-Taastrup, og at der således heller ikke er indgået nogle aftaler.

arrow Overvejer flytning af Danmarks største travbane: Her er planerne
24. februar 2021 kl. 14:32 Opdateret: kl. 15:13

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?