24. oktober 2021
Jeanette Ingemann fik først succes med sin jobsøgning, da hun nedprioriterede det politiske arbejde på sit cv. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Jeanette Ingemann fik først succes med sin jobsøgning, da hun nedprioriterede det politiske arbejde på sit cv. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bagsiden af den politiske medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagsiden af den politiske medalje
Taastrup - 02. november 2016 kl. 13:46
Af Stina Felby Egerup

De forskellige partier er netop nu ved at hverve medlemmer, som kunne være interesseret i at stille op som kandidater til byrådet i Høje-Taastrup Kommune til kommunalvalget 21. november næste år.

Og selvom livet som lokalpolitiker byder på masser af spændende udfordringer og oplevelser, så kan det også have nogle ulemper, ikke mindst på det karrieremæssige plan. Det har de lokale byrådsmedlemmer Flemming Andersen (V) og Jeanette Ingemann (K) erfaret på den hårde måde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Flemming Andersen var chef i en stor IT-virksomhed, da han blev valgt til spidskandidat for Venstre i Høje-Taastrup ved kommunalvalget i 2013. Han fortalte det til sin direktør, som i første omgang gav udtryk for, at det var helt ok, så længe det kunne passes ind i arbejdet. Flemming Andersen kommer i byrådet, men så sker der en lang række strukturelle ændringer i firmaet, og Flemming Andersens arbejdsopgaver ændrer sig også. Hertil får han ny kontrakt og går samtidig ned i løn.

- Det var for mig et vink med en vognstang om, at jeg ikke længere var ønsket i firmaet. Jeg fornemmede også en holdningsændring fra min chef, selvom han benægtede, at det havde noget med mit politiske arbejde at gøre, siger Flemming Andersen.

Han fik med det samme en ny chefstilling i et andet firma, men der gik ikke længe, før det nye firma måtte gennem en nedskæringsrunde, og her røg Flemming Andersen i svinget.

- Igen ved jeg ikke, om det direkte havde noget med mit politiske arbejde at gøre. Men det er da tankevækkende, at jeg ikke er blevet fyret fra en stilling i 20 år, og så mister jeg to inden for ét år, efter jeg er gået ind i politik, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Som konsekvens besluttede Flemming Andersen at blive selvstændig, og det har han allerede succes med.

- Så jeg ville ikke gøre det om, men jeg vil gerne fortælle min historie, så andre kan se, hvad man skal være opmærksom på, hvis man ønsker at gå ind i politik, siger han.

Jeanette Ingemann (K) havde til gengæld ingen problemer i arbejdslivet det første år, hun sad i byrådet, men efter et år blev hendes stilling nedlagt på grund af nedskæringer. Det havde intet med hendes politiske arbejde at gøre, og hun fik blandt andet tilbudt et såkaldt replacement-forløb, hvor en konsulent skulle hjælpe hende videre. Konsulenten mente, at Jeanettes politiske arbejde var et stort plus og opfordrede hende til at fremhæve det på sit cv. Det gjorde hun, men hun blev ikke kaldt til nogen samtaler. Efter et stykke tid prøvede hun at nedtone det politiske arbejde på cv'et, og så var der pludselig bid.

- Jeg bliver kaldt til flere samtaler, og mange er positivt indstillet. Flere er dog betænkelige ved, hvor meget tid det politiske arbejde det kræver, og derfor er der nogen 8-16 stillinger, jeg må vælge fra, fortæller Jeanette Ingemann.

Hun endte med at få en stilling i et advokatfirma, hvor hun har mulighed for en fleksibel arbejdstid, og det er vigtigt, understreger hun.

- Vi kan jo ikke altid styre, hvornår møderne ligger, og selvom man i Høje-Taastrup Kommune altid forsøger at lægge dem uden for normal arbejdstid, så er det ikke altid, det kan lade sig gøre, siger Jeanette Ingemann til DAGBLADET Roskilde.

Begge politikere understreger, at det ikke så meget var de politiske holdninger, der var et problem, som det var den tidsmæssige del af byrådsarbejdet.

- Man skal altså lægge mange timer som lokalpolitiker - nok også mere, end man forestiller sig. Der er bare mange møder og arrangementer, som man skal deltage i, og det kan være svært at sige nej, siger Jeanette Ingemann.

Begge lokalpolitikere skulle også vænne sig til en ny rolle i lokalsamfundet, da de blev en del af byrådet. Flemming Andersen har blandt andet oplevet, at folk henvender sig til at ham i supermarkedet for at vende en politisk sag.

- Jeg har også oplevet, at folk går på facebook og har en holdning til mig uden at kende mig. Tonen kan være hård, og det kan da være svært, når især ens børn kan se, hvad der bliver skrevet. Men det må man bare være åben omkring og tale med dem om, siger Flemming Andersen.

Begge politikere understreger også, at de ikke ville vælge om, hvis de skulle gøre det igen. Og begge har da også meldt ud, at de genopstiller ved næste kommunalvalg.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?