20. september 2020
Luftfoto, hvor cirkel markerer den grund i Høje Taastrup C, hvor det nye rådhus skal bygges. Foto: Høje-Taastrup Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Luftfoto, hvor cirkel markerer den grund i Høje Taastrup C, hvor det nye rådhus skal bygges. Foto: Høje-Taastrup Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitektkonkurrence om nyt rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitektkonkurrence om nyt rådhus
Taastrup - 12. juli 2018 kl. 15:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fem arkitektteams skal give deres bud på Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup. Det skal både være borgernes hus og kickstart på den nye bydel Høje Taastrup C.

arrow Læs også: Nyt rådhus: Måske kan man blive viet på »kyssebakke«?

Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup skal være borgernes hus, en moderne arbejdsplads og et attraktivt mødested for samarbejdspartnere. Det skal også være det første byggeri i den nye bydel Høje Taastrup C og dermed kickstarte den ambitiøse byudvikling i området.

Sådan lyder oplægget til Fremtidens Rådhus, som blev annonceret i maj 2018, og der har været stor interesse for at deltage i projektkonkurrencen.

22 arkitektteams har ansøgt om at være med, og der er nu valgt fem teams, som skal give deres skarpeste og mest kreative bud på Fremtidens Rådhus. De fem teams er (nævnt i vilkårlig rækkefølge): COWI A/S, Henning Larsen Architects A/S, Schmidt Hammer Lassen Architects K/S, AART architects A/S og COBE A/S.

- Fremtidens Rådhus skal være en moderne og velfungerende arbejdsplads. Samtidig skal det være et åbent hus for alle kommunens borgere og fungere som et centralt og aktivt mødested i Høje Taastrup C. Det skal også være et stærkt åbningsgreb i udviklingen af Høje Taastrup C. Vi sætter barren højt, og derfor er vi også spændte på at se forslagene fra de fem teams, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Fremtidens rådhus skal fungere som en topmoderne arbejdsplads for kommunens medarbejdere med alt hvad det indebærer af fleksible og aktivitetsbaserede arbejdspladser, mulighed for samarbejde og videndeling på tværs af organisationen.

Samtidig bliver det nye rådhus et af de første byggerier i Høje Taastrup C - området mellem Høje Taastrup Station og City2, hvor der i de kommende år skal ske en ambitiøs byudvikling.

Rådhuset får en helt central placering i den nye bydel og vil således være med til at kickstarte byudviklingen i Høje Taastrup C. Derfor er der lagt vægt på, at det skal være et åbent og tilgængeligt hus, der kan være med til at skabe liv og aktivitet i Høje Taastrup C - fx skal rådhuset efter arbejdstid kunne bruges af kommunens borgere og samarbejdspartnere. Der er også lagt vægt på, at rådhuset bliver en arkitektonisk interessant og markant bygning.

Arkitektkonkurrencen afholdes fra juli til november 2018, hvor de fem teams skal give deres bud på Fremtidens Rådhus. En dommerkomité bestående af byrådsmedlemmer, administration og fagdommere vil bedømme forslagene. Når vinderen er udvalgt, sendes projektet i udbud, så der kan blive valgt en entreprenør for projektet.

Første spadestik forventes primo 2020 og indflytning ultimo 2021.

arrow Vinderen af arkitektkonkurrence er valgt: Sådan bliver det nye rådhus
21. december 2018 kl. 09:35 Opdateret: kl. 09:35
arrow Nyt selskab skyder millioner i ny stor bydel
16. marts 2018 kl. 06:43 Opdateret: kl. 16:31
arrow Her skal det nye rådhus ligge
08. februar 2017 kl. 14:03 Opdateret: kl. 11:03
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk