11. december 2017
Arkæologer fra Kroppedal Museum inviterer til åben udgravning på en stor jernalder-boplads i Taastrup. Det sker den 11. august. Foto: Kroppedal Museum
Arkæologer fra Kroppedal Museum inviterer til åben udgravning på en stor jernalder-boplads i Taastrup. Det sker den 11. august. Foto: Kroppedal Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkæologer udgraver boplads - nu kan du se med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkæologer udgraver boplads - nu kan du se med
Taastrup - 09. august 2017 kl. 15:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkæologerne fra Kroppedal Museum udgraver lige nu en stor boplads fra jernalderen i Taastrup, og fredag den 11. august mellem klokken 13 og 16 kan man besøge udgravningen. Her vil arkæologerne fortælle om og fremvise de aktuelle fund, og der vil være mulighed for at overvære de arkæologiske udgravninger.

Bopladsen er stor og velbevaret, og den kan dateres til yngre romersk jernalder - dvs. fra årene mellem 160-375 e.Kr. Der er vel at mærke ingen fysiske konstruktioner tilbage at se, men ud fra pladsens mange velbevarede stolpehuller, kan arkæologerne kortlægge en boplads af anseelig størrelse.

Udgravningen har indtil videre afsløret spor fra to store, velbyggede huse fra jernalder, samt en række mindre bygninger, som kan have hørt til jernaldergårdene.

Det største hus har haft dybt nedgravede tagstolper, og under en af stolperne har beboerne stillet en lille lerkop, der givet vis har været en lykkebringende gestus.

Huset har målt imponerende 36 meter i længden og 6 meter i bredden, hvilket tyder på, at beboerne har været en velstillet bondefamilie. En familie af deres status har derfor med al sandsynlighed haft en forbindelse til de øvrige formuende familier, som man ved har boet på egnen i samme periode, særligt fyrstefamilien fra Thorslunde i Ishøj.

Derudover er der på pladsen fundet mindst 6 hovedhuse fra gårde, der lå på stedet i årtusinderne f.Kr. - helt nøjagtig fra ældre jernalder og bronzealder.

Arkæologerne arbejder lige nu på at få det fulde overblik over pladsens mange huse m.m. og deres indbyrdes relation.

Mødestedet til den åbne udgravning fredag den 11. august klokken 13-16 er ved cykelstien/skurvognen bag Bøgegaarden på Bredebjergvej 8, 2630 Taastrup.

Man kan ankomme, når det passer i tidsrummet. Husk praktisk fodtøj (området kan være vådt/ mudret efter regn).

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk