20. februar 2018
En ung dreng har angiveligt forgrebet sig på mindst fem børn i en daginstitution i Taastrup. Både Høje-Taastrup kommune og Vestegnens Politi undersøger nu sagen nærmere. Foto: Allan Nørregaard
En ung dreng har angiveligt forgrebet sig på mindst fem børn i en daginstitution i Taastrup. Både Høje-Taastrup kommune og Vestegnens Politi undersøger nu sagen nærmere. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklage: Ung praktikant befamlede mindst fem små børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklage: Ung praktikant befamlede mindst fem små børn
Taastrup - 30. januar 2018 kl. 15:10
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forældre i en daginstitution i Taastrup er dybt rystede, efter de fredag på et hasteindkaldt møde fik at vide, at en ung praktikant er mistænkt for at have forulempet mindst fem små børn i institutionen.
Den unge dreng skulle angiveligt have forsøgt at kysse mindst fem piger og have befamlet dem uden på tøjet.

arrow Læs også: Borgmester erkender: Institution var udfordret

På fredagens møde med forældrene blev det oplyst, at en mandlig ansat havde forgrebet sig på mindst fem børn i den periode, han havde været tilknyttet institutionen, og at overgrebene var sket i selve institutionen.

- Hændelsen har naturligvis rystet mange forældre, og mange er begyndt at fundere over, om tilfældige udsagn fra deres egne børn, som de tidligere har nævnt over for forældrene, er sket. I øjeblikket er vi forældre utrygge ved at sende vores børn i institution, fortæller en mor til barn i institutionen, som ønsker at være anonym.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at man har fået en anmeldelse fra Høje-Taastrup Kommune, som man nu er ved at se nærmere på. Repræsentanter fra politiet deltog ligeledes på mødet fredag med forældrene på rådhuset - et møde, der blev holdt på kommunens initiativ.

Formanden for Institutions- og Skoleudvalget, Kurt Scheelsbeck (K), understreger, at der ikke har været tale om alvorlige seksuelle overgreb, selvom praktikanten er gået langt over grænsen.

- Det er utroligt ærgerligt, at sådan noget kan ske, men jeg er glad for, at det blev opdaget, inden det blev rigtig alvorligt. Nu skal vi sikre, at der bliver taget hånd om de børn, der har været involveret, ligesom vi skal sikre, at den pågældende praktikant ikke kommer i nærheden af en institution i Høje-Taastrup Kommune igen, siger han.

 Kurt Scheelsbeck fortæller samtidig, at forældrene meget forståeligt har været oprørte over overgrebene, og at der har været forskellige holdninger blandt dem til, hvordan man skulle håndtere sagen.

- Derfor har det været vigtigt for os at orientere forældrene om sagen, ligesom vi også har haft stor fokus på at komme med gode råd til, hvordan de kan tale med deres børn om det, der er sket. Vi skal nu have afklaret sagens omfang, siger Kurt Scheelsbeck og understreger, at man følger sagen.

arrow Børnehavebrand var formentlig påsat: Politiet efterlyser vidner
31. januar 2018 kl. 13:31 Opdateret: kl. 13:31
arrow Brand i børneinstitution: Slukning kan tage timer endnu
31. januar 2018 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Politi: Brand i børnehave kan være motiveret af overgreb
31. januar 2018 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:24

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk