18. marts 2018
Ambulancen er nu ankommet til hovedstaden Bissau,
Ambulancen er nu ankommet til hovedstaden Bissau,
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: AmbulanceTjeneste: Kristian er nået godt frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AmbulanceTjeneste: Kristian er nået godt frem
Taastrup - 12. oktober 2017 kl. 07:17
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 2016 efter, at Kristian Buch fra Taastrup har rejst i Vestafrika i mere end et år, ønsker han at medvirke til at donere en brugt dansk ambulance til det nationale hospital Simao Mendes i Guinea-Bissau.

arrow Læs også: Hjælp til Afrika: Så er ambulancen i hus

Kristian har levet sammen med lokale, og har selv prøvet at komme til skade i et land, hvor behandlingsmulighederne er meget ringe.

Kristian laver en aftale med Ambulix i Sorø om at erhverve en brugt ambulance. Det særlige ved denne ambulance er, at den blandt andet er udstyret med spineboard og hjertestarter, hvilket er usædvanligt.

Der laves tillige en aftale med danske læger i Guinea-Bissau om at sikre, at de lokale undervises i brug af udstyret, så det kan gøre gavn for de allerfattigste.

Der blev oprettet en forening: 'Ambulancetjeneste', og efter Indsamlingsnævnets tilladelse begyndte der en indsamling via Facebook i oktober 2016.

Trods pæn omtale, både i Tastrup Lokalavis, og i P4 Sjælland, viser det sig vanskeligt at få indsamlet tilstrækkelige midler, og i december 2016 er der flere lokale forretninger i Taastrup Hovedgade, som på opfordring, tillader at der opsættes informationssedler om projektet.

- I marts 2017, kan vi ikke holde på ambulancen længere, og kun fordi vi modtager to ekstraordinært store donationer, lykkedes det at købe ambulancen - som herefter opbevares i Taastrup, fortæller Kristians mor, Hanne Buch, der er bestyrelsesmedlem i Foreningen AmbulanceTjeneste. På dette tidspunkt mangler der fortsat midler til at få ambulancen til Guinea-Bissau. Oprindeligt var planen, at den skulle køres over land, men af flere årsager, er det nødvendigt at finde alternativer. I august er Kristian i Danmark i fire uger, og her arbejdes der flittigt på at få ambulancen sendt afsted.

Foreningen har yderligere modtaget donationer fra Region H og fra flere private - herunder blandt andet brugt hospitalsudstyr og kitler, som skal registreres forud for afsendelse. I slutningen af august transporteres ambulancen til Hamburg, hvorfra den sejles med skibet 'Grande Argentina'. Næsten fire uger efter anløber skibet til Dakar, hvor Kristian henter den. Kristian er i Dakar i fem dage, inden ambulancen frigives i tolden. Trods det, at den har stået på aflåst toldområde, har der været indbrud i ambulancen, men idet ambulancens bagdøre var svejset sammen i Danmark - netop med henblik på at undgå tyveri - var det ikke lykkedes for tyvene at stjæle noget af udstyret. Stor var glæden derfor, da turen endelig kunne gå mod Guinea Bissau. Undervejs på den 600 km lange tur var der flere toldområder, som skulle passeres, og det var tydeligt at ambulancen var meget interessant for de lokale.

Ambulancen er nu ankommet til hovedstaden Bissau, og er netop blevet doneret, idet de sidste dokumenter er underskrevet. Dokumenterne sikrer blandt andet, at ambulancen vedligeholdes og at den bruges til det formål den er tænkt.

- Det har været en fantastisk spændende rejse - på flere måder - og vi er så glade for at projektet lykkedes, siger Kristians mor og tilføjer:

- Foreningen 'Ambulancetjeneste' består - det gør indsamlingen på Facebook også, for det kunne da være skægt, om vi kunne lykkedes med at donere andet udstyr eller en god brugt ambulance mere.

arrow Sorø-ambulance til Vestafrika
13. januar 2017 kl. 16:49 Opdateret: kl. 09:20
arrow Kristian skal køre i ambulance til Afrika
06. december 2016 kl. 09:41 Opdateret: kl. 16:02

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk