23. marts 2019
Alex Braha går til fodbold via SFO Multisport og han er blandt andet blevet rigtig god til at drible. Foto: Pernille Rohde
gallery icon

Se billedserie

Alex Braha går til fodbold via SFO Multisport og han er blandt andet blevet rigtig god til at drible. Foto: Pernille Rohde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alex elsker fodbold - og nu går han til det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex elsker fodbold - og nu går han til det
Taastrup - 20. november 2018 kl. 11:55
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alex Braha, som går i 2.a på Ole Rømer-Skolen, er vild med fodbold ligesom så mange andre drenge. Han er fan af Ronaldo og elsker at snakke om fodbold med vennerne. Men han elsker også at spille det. Siden sommerferien har det ikke kun været i frikvartererne, at Alex spillede fodbold. Han er også begyndt på et rigtigt fodboldhold. Alex er nemlig så heldig, at Ole Rømer-Skolens seks- til niårige børn kan blive tilmeldt SFO Multisport.

Det er et tilbud til børn i denne aldersgruppe, som går i SFO og som gerne vil dyrke en eller flere fritidsinteresser i en forening. Børnene kan være medlem i et halvt år for en pris på 100 kroner og hvis de har lyst til at fortsætte herefter, skal de meldes ind på ordinære vilkår.

- SFO Multisport har kørt i to år som et projekt og er nu blevet et fast tilbud, fordi det viste sig at fungere rigtig godt, fortæller Maria Evy Charlotta Holmström, som er udviklingskonsulent i Høje-Taastrup Kommune.

- Vi vil gerne vise vej ind i andre fællesskaber og det er noget andet for børnene at være medlem hos en frivillig forening end at være i institution. I projektforløbet fik vi mange positive tilbagemeldinger fra både børn og forældre. Især gymnastik, fodbold og dans var populært at gå til, fortæller Maria.

Blev bedre til dansk
Udover at børnene blev gode til den fritidsinteresse, de gik til, var der også andre positive effekter, fortæller hun.

- Der var blandt andet en forælder der fortalte, at hans barn var blevet bedre til dansk. Fællesskabet med de andre børn i nye rammer havde haft en god effekt på sproget, fortæller udviklingskonsulenten.

Malou Nicoline Hansen fra 2.b og Rebecca Sørensen fra 0.a er også tilmeldt SFO Multisport. De går begge til gymnastik og synes det er rigtig sjovt.

- Vi laver vejrmøller, kolbøtter og går i bro, fortæller Malou og pigerne giver sig straks til at vise Lokalavisen Taastrups udsendte, hvordan man går i bro.

Rebecca går også til dans og det er ligeså sjovt synes hun. Børnene vil gerne gå til fritidsinteresserne i mere end et halvt år, siger de.

Udover Ole Rømer-Skolen er også Charlotteskolens elever omfattet af tilbuddet om SFO Multisport og børnene kan gå til fodbold, taekwondo, gymnastik, dans og basketball.

I projektperioden blev en fjerdedel af de børn, der havde muligheden, meldt til en aktivitet i SFO Multisport. Håbet er, at flere børn bliver tilmeldt.

- Det er noget med vaner, der gør, at det tager tid at vise børn ind i nye fællesskaber, men vi er godt på vej, siger Maria Evy Charlotta Holmström.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk