15. december 2018
Hovedgaden er støvsuget for unge, skriver tre teens, der keder sig i byen.
Hovedgaden er støvsuget for unge, skriver tre teens, der keder sig i byen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agerposten: Teenagere keder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agerposten: Teenagere keder sig
Taastrup - 06. januar 2018 kl. 13:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Andreas Nielsen, Caroline Møller og Ahmet Ali Aydin fra 9. klasse på Charlotteskolen.

Hvis det stod til de unge i byen, ville Hedehusene være nederst på listen over steder, som man kan have det sjovt i.

Hvorfor skal det være sådan?
Og kan det rettes op?

Klokken er lidt over to, og vi har lige fået fri. Solen skinner, og foråret er på vej til Danmark. Bortset fra de pendlende biler og forbipasserende tog - er der helt stille.

Der står folk på perronerne og ved busstoppestederne. De skal ud af byen. Det er en helt normal dag på Hedehusene Hovedgade. Hvor bliver livet af?

De fleste unge vil bare væk herfra, og vi kan godt forstå dem.

- Der er ik' en skid at lave i Hedehusene, siger Caroline på 14 år, der bruger det meste af sin fritid uden for Hedehusene, som hun bor i.

Mønstret gentager sig blandt resten af vores klassekammerater, som også er med i flugten fra byen. Men skal det virkelig være sådan?

Der bliver bygget mange nye ting i nærområdet, som skal øge trivslen, men ånden er der ikke til at fylde dem ud.

Det eneste vi unge tænker på, når vi går op ad Hovedgaden, er at få tanket op på kebab og slik til hyggen i de nærliggende og større byer som Roskilde, Høje-Taastrup eller København.

Hvornår så du sidst en gruppe af unge hænge ud her i byen? Nej, vel! Og er du sikker på, at de ikke bare ventede på bussen?

- Hvis jeg er sammen med mine venner, er vi enten inde i vores huse eller helt ude af byen, siger Zenab Al-Shammari.

Resten af vores klassekammerater siger også, at de klart ville foretrække København frem for Hedehusene, hvis de boede midt imellem de to. Det har de også god grund til: der er ingen kendte butikker eller steder for de unge at være i byen - kun dagligvarebutikker som Netto og Fakta.

Skal du i festtøjet, har du valget imellem én dametøjbutik og to genbrugsbutikker. Nok er genbrugstøj på mode i København, men københavnerne tilvælger jo de gamle klude. Her består størstedelen af sortimentet er skjorter og skørter, som allerede er blevet smidt ud én gang.

Skal der liv i byen, ville det være en stor fordel, at de unge bliver inddraget i, hvilke tilbud der skal være her.

Hvad med en café i de forladte lokaler? Hvad med filmaftener i den gamle stationsbygning? Hvad med nogle gode grunde til at blive i byen og bruge tiden sammen med de naboer, som vi ikke ser i hverdagen?

Udenfor den gamle stationsbygning er der opsat to reoler fyldt med bøger. De er gratis at tage, og det forventes, at de bliver lagt tilbage. I en stor by ville dette ikke virke, da reolerne ville være ryddet i løbet af en uge. Men her i vores lille landsby er der en fællesskabsfølelse, der får én til at lægge dem på plads igen. Det er den følelse, der skal aktiveres for at få de indelukkede beboere ud af deres jordhuller og ud på hovedgaden. En følelse af fællesskab.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk