23. oktober 2018
Hedehusene skole er lige blevet 100 år. Nu bliver den måske snart jævnet med jorden.
Hedehusene skole er lige blevet 100 år. Nu bliver den måske snart jævnet med jorden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agerposten: Hvad sker der med de gamle skoler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agerposten: Hvad sker der med de gamle skoler?
Taastrup - 07. januar 2018 kl. 11:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Celina Jul Skov, Julie Hollensberg og Joakim Smidstrup, som alle går i 8. klasse på Charlotteskolen. Artiklen er skrevet, da Flemming Andersen stadig sad i byrådet inden kommunalvalget i november 17´.

Der er ikke taget nogen beslutning om, hvad der helt præcist skal ske med Hedehusene Skole og Charlotteskolen, når den nye skole i Nærheden åbner i 2021.

Både Enhedslisten og Venstre spår dog, at mindst en af skolerne bliver revet ned. Men hvad siger eleverne selv?

Der er delte meninger om, hvad de gamle skoler kan bruges til, når de efterlades tomme om fire år.

- Hvorfor overhovedet bygge en ny skole for kun at lukke de to eksisterende skoler, spørger en borger, som vi møder på gaden.

En anden bemærker, at med alle de elever, der nu skal til at være samme sted, kunne det godt gå hen at blive lidt trangt.

Under alle omstændigheder vil borgerne gerne være med til at bestemme. Der er mange muligheder. Det kunne være at lave ungdomsboliger, aktiviteter for unge, svømmehal, borgerhus, eller en anden form for undervisning. Men hvad siger politikerne til det?

Venstre og Enhedslistens ideer

Vi talte med Flemming Andersen (Venstre) og Emil Viskum Rasmussen (Enhedslisten), som har lidt forskellige meninger, men de er enige om, at en af skolerne bliver revet ned.

- Hedehusene Skole skal rives ned, da skolen ligger i et villakvarter, mener Flemming Andersen fra Venstre. Han fortsætter:

- Grunden vil derfor være af stor værdi, hvis skolen fjernes. Han mener, at politikerne godt kan træffe beslutningerne selv, uden borgernes hjælp.

- Borgerne har selv stemt politikerne ind i byrådet i sin tid, siger Flemming Andersen.

Når skolerne lukker, skal eleverne fra Charlotteskolen og Hedehusenes Skole rykkes over på den nye skole i Nærheden. Flemming Andersen påpeger dog, at der ikke er taget nogen endelig beslutning om, hvad der skal ske med de gamle skoler.

Borgerne skal være med

Emil Viskum Rasmussen fra Enhedslisten mener også, at en af skolerne muligvis skal rives ned.

Han fortæller, at hele projektet med den nye skole startede, da man påbegyndte projektet med de mange nye husstande i Nærheden. Der kom man frem til, at man havde to muligheder: Enten at udvide de to eksisterende skoler, så de kunne rumme de ekstra elever, der måtte komme med de nye huse. Eller lave en hel ny skole tæt på - i Nærheden, som vil være topmoderne - med LEIS (Lego education innovation studios), den nye springhal og mulige grønne arealer, som en ekstra bonus til skolen. Det vil resultere i en længere skolevej. Men ikke længere end inden for 'rimelig cykelafstand'.

Emil Viskum Rasmussen mener, at borgerne skal være indover og med til at tage beslutningen om, hvad der skal ske med de tomme skoler.

Eleverne

Dem der slet ikke har nogen reel indflydelse på, hvad der kommer til at ske, tog vi også en snak med.

Eleverne på Hedehusene Skole er lidt kede af det. De fortæller, at de nok vil miste nogle venner ved at skifte skole, men de er opsat på, at de vil få nogle nye på den anden skole. De er også spændt på fremtiden. Hvad end den måtte bringe.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk