16. december 2017
Anja Christine Herbert efterlader sig sin mand Jimi og deres to børn Charlie på ni år og Lili på otte. Foto: Privat
Anja Christine Herbert efterlader sig sin mand Jimi og deres to børn Charlie på ni år og Lili på otte. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æret være Anja Christine Herberts minde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æret være Anja Christine Herberts minde
Taastrup - 21. april 2017 kl. 09:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag bliver Anja Christine Herbert begravet klokken 15.00 fra Ansgarkirken i Hedehusene.

Mindeordene er skrevet på familiens vegne af hendes søster Signe Christensen-Dalsgaard.

Skærtorsdag den 13. april forlod Anja Christine Herbert denne verden på Hospice Sjælland i Roskilde.

Omkring sig havde hun sin stærke mand, sin mor og far, søster og sine to børn på otte - og ni år.

Anja var et skønt og livsbekræftende menneske. Sammen med sin mand opbyggede hun et vidt forgrenet netværk af venner og bekendte og havde det med at samle sociale og livsglade mennesker omkring sig med noget på hjerte.

Samtidig var hun var en dedikeret mor, som levede sig ind i og forstod sine børns verden. Hun var både kreativ og fordybede sig i at male og samtidig en viljestærk maratonløber. Hendes stilling som lærer på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København forenede hendes dedikation til børns læring, billedkunst og kropslig udfoldelse.

Anja blev kun 38 år. I januar 2015 fik hun konstateret en aggressiv brystkræft. Hun gennemgik kemokur og strålebehandling, og i september 2015 blev hun erklæret kræftfri. I oktober 2016 fik Anja til sin store forfærdelse at vide, at kræften havde spredt sig til knoglerne, rygmarven og leveren.

Anja voksede op i Sdr. Stenderup syd for Kolding som datter af Helle og Finn Holdt. Som barn blev hun tidligt udset som et atletiktalent og blev som 12-årig landsmester i atletik. Samtidig var hun kreativ og tegnede og malede, og hun var god til både dansk og matematik. Hun blev matematisk student fra Munkensdam Gymnasium i Kolding og færdiguddannet som lærer fra Blaagaard Seminarium i Gladsaxe i 2003.

I sommeren 2003 mødte Anja sit livs kærlighed, skydiveren James (Jimi) Herbert i Portugal. Jimis planer om at rejse tilbage til sit hjemland New Zealand og overtage sin fars fårefarm blev hurtigt ændret. De bosatte sig først på Vesterbro i København, og senere i Hedehusene. Sammen fik de to energiske og livlige børn, Charlie født i 2007 og Lili i 2009.

Anja var en person som rigtig mange mennesker nød at være sammen med. Hun var en komplet person: smuk og charmerende, vittig og eftertænksom, havde internationalt format, var kreativ og musikalsk, sporty, omsorgsfuld og ligefrem.

Hendes sociale evner og gennemslagskraft, viljestyrke og gode fysik kom hende til gode i sygdomsforløbet. Selv da kræften vendte tilbage i 2016 formåede hun med hjælp fra særligt sin mor og sin mand, den øvrige familie og de mange nære venner og naboer ikke kun at holde sygdommen i ave, men også at gennemføre et planlagt hussalg og at flytte med sin familie ind i et nyt, lille og funktionelt hus.

Sammen med Jimi delte hun en stor drøm om at flytte til New Zealand. Her ønskede hun at leve et mere frit og ukompliceret liv på farmen med børnene, naturen og de nære ting i livet i centrum. Det satte sygdommen en stopper for.

I den sidste del af Anjas liv var det særligt børnene, der betød alt for hende. Det at kunne læse godnathistorier betød eksempelvis alt for Anja til det allersidste. Men hvis der var noget, hun også ønskede, så var det, at hendes egen historie kunne inspirere andre til at tænke over deres liv. Om de bruger tiden på det, som giver betydning og værdi for dem.

Trods et sommetider opslidende møde med et presset sundhedsvæsen og en aggressiv sygdom formåede Anja at føre sine planer ud i livet og gøre det, hendes sind og hjerte sagde hende.

Selvom det var risikabelt, tog hun i slutningen af marts på en familieferie til Lagos i Portugal, hvor hun sammen med sin familie genså det sted, hvor hun og Jimi mødte hinanden. Efter ferien slap kræfterne op, og Anja tog sine sidste lette åndedrag ni dage efter hjemkomsten.

Anja efterlader sig sin mand og børn i Hedehusene, sin mor i Middelfart, sin far i Sdr. Stenderup ved Kolding og sin søster på Nørrebro i København.

Æret være hendes minde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk