2. december 2020
Udover prisstigningen kan det være en del af forklaringen på, at pensionisterne dropper svømningen, at Taastrup Svømmehal - her ved rejsegildet fornylig - ikke står klar endnu. Foto: Bjørn Armbjørn
Udover prisstigningen kan det være en del af forklaringen på, at pensionisterne dropper svømningen, at Taastrup Svømmehal - her ved rejsegildet fornylig - ikke står klar endnu. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre dropper dyrere svømmehaller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre dropper dyrere svømmehaller
Opdateret 19. april 2016 kl. 09:39
Taastrup - 18. april 2016 kl. 12:03
Af Petter Becker-Jostes

Efter byrådet i Høje-Taastrup Kommune i december gjorde det dyrere for ældre at komme i svømmehallen, har netop den aldersgruppe droppet at hoppe vandet. I hvert fald er antallet af pensionister, der køber måneds- og årskort til Høje-Taastrups to svømmehaller, Taastrup Svømmehal og Fløng Svømmehal, styrtdykket i årets tre første måneder, skriver DAGBLADET Roskilde.

For eksempel blev der i 2016 kun solgt to måneds- og ét årskort samt tre kort til grøn tid til pensionister i Fløng Svømmehal, mens tallet i 2015 lå på 25 måneds- og 43 årskort. Og spørger man formanden for ældre- og sundhedspolitisk udvalg for Ældre Sagen i Høje-Taastrup, Agnete Dollerup, er det et meget kedeligt sted at sætte taksterne op.

- Vi synes, det er fuldstændig meningsløst, at man tror, man skal spare penge, og så sker der lige det stik modsatte. Samtidigt går det ud over folks sundhed, når de ikke har råd til at købe kortene, siger Agnete Dollerup.

Både borgmester Michael Ziegler (K) og Socialdemokraternes gruppeformand, Thomas Bak, er kede af at høre tallene. Spørger man Michael Ziegler, kan der være to forklaringer på udviklingen:

- Det er indiskutabelt, at prisstigningen er en forklaringsfaktor, men jeg tror nu også, at tilbuddet ikke er så attraktivt lige nu, hvor man oplever at betale mere, men får mindre, siger borgmesteren med henvisning til, at kapaciteten i svømmehallerne er begrænset for både klubber og almindelige svømmere, så længe den nye svømmehal i Taastrup ikke er åbnet endnu.

Han erkender, at det var en fejl at lade priserne stige så meget på én gang, og både han, Thomas Bak og Lars Prier (DF) vil nu overveje at kigge på sagen igen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?