9. august 2020
Her er årets Hedehusborger 2020. Henrik Ruø Jensen er hans navn. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Her er årets Hedehusborger 2020. Henrik Ruø Jensen er hans navn. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets Hedehusborger er kåret: En mand med stort lokalt engagement

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Hedehusborger er kåret: En mand med stort lokalt engagement
Taastrup - 01. juli 2020 kl. 11:32
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En behagelig, imødekommende og inspirerende person med et stort socialt engagement.

Det var bare nogle af de fine ord, der lørdag blev hæftet på Henrik Ruø Jensen, da han fik den ærefulde titel som Årets Hedehusborger.

Med hæderen får Henrik Ruø Jensen ikke blot en udmærkelse, men også en fortjent plads imellem de mange andre betydningsfulde personer, der har fået samme hæder før ham.

- Og betydningsfuld det er du - ikke mindst er du betydningsfuld for bierne, for blomsterne, for vores fauna, ja for vores natur og miljø, for det er her du har din helt store interesse, og her mange kender dig fra, sagde Peter Faarbæk, da han søndag afslørede modtageren af titlen som Årets Hedehusborger.

En lang tradition
Det er efterhånden en lang tradition, at Socialdemokraterne har udnævnt årets Hedehusborger som en anerkendelse af den indsats, en person har ydet og forsat yder for Hedehusene. Årets modtager skulle have været afsløret tilbage i marts måned, men det satte corona-epidemien en stopper for, men lørdag lykkedes det altså endelig.

- Gennem en årrække har du været en forbilledlig og en stærkt engageret formand for det lokale bilaug, og en meget vidende en af slagsen, og du deler gerne generøst ud af sin viden. Din begejstring smitter, og i dag er bi lauget vokset fra en start i 2002 på 19 medlemmer en forening med 50 medlemmer - ikke mindst grundet dit store engagement, sagde Peter Faarbæk og fremhævede blandt andet Henrik Ruø Jensens arbejde for bilaugets nye bigård placeret på kirkegården ved Ansgarkirken, hvor bierne indgår i kirkens bestræbelser på at få en mere blomstrende og biodivers kirkegård.

Årets Hedehusborger har selvfølgelig også et stort hjerte for sin hjemby.

- Du og Lis har boet her i 25 år, børnene har gået i skole i Hedehusene, og det er også her i trofast har været repræsenteret på Hedemarkedet med salg af honning og voks, i øvrigt en bod som blev kåret som den bedste naturligvis, sagde Peter Faarbæk og fortalte, at han engagement også rækker ud over Hedehusene.

Til daglig er han miljøarbejder i Brøndby Kommune, så her er natur og miljø naturligt i fokus, men også i fritiden deler han gladeligt ud af sin store viden.

- For eksempel har du lagt rigtig mange frivillige timer i at få etableret et bilaug i Taastrupgaard og været en efterspurgt foredragsholder, når det har handlet om god formidling vedrørende biernes forunderlige verden, hvilket blandt andet Café Paraplyen sammen med Miljø- og Energicenteret har nydt godt af, sagde Peter Faarbæk, inden han fortjent udnævnte biernes mand til Årets Hedehusborger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk