31. juli 2021
Der skal købes inventar for i alt 12 millioner kroner til det nye Læringshus i Nærheden, der står helt klar til oktober. Foto: Jens Wollesen
Der skal købes inventar for i alt 12 millioner kroner til det nye Læringshus i Nærheden, der står helt klar til oktober. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbner til oktober: Her er prisen for møbler til ny skole og institution

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Åbner til oktober: Her er prisen for møbler til ny skole og institution
Taastrup - 21. juni 2021 kl. 19:47
Af Kasper Ellesøe

Efter efterårsferien er det planen, at en masse ny og håbefulde elever og institutionsbørn træder ind i Læringshuset i Nærheden, der slår dørene op.

arrow Læs også: Børnetallet stiger hastigt: Nu åbner ny daginstitution

Her samles elever fra Charlotteskolen og Hedehusene Skole, ligesom mange af de nye børnefamilier, der er flyttet til Nærheden, skal aflevere deres børn i vuggestue og børnehave i det nye hus.

Der skal gå 1400 elever og være 150 børn i institution i det 15.000 m2 store hus.

Som de fleste ved, skal Læringshuset indrettes anderledes, end man traditionelt set har indrettet skoler, da man i høj grad skal følge de 21. århundredes færdigheder, der blandt andet lægger op til mere projektorienteret og praktisk arbejde.

Det sætter krav til, hvordan huset skal indrettes, og den proces er i gang, for Høje-Taastrup Kommune har for nylig udbudt opgaven med at levere møbler.

Prisen er estimeret til at være 12.000.000 kroner plus moms, hvoraf 10.000.000 skal være møbler til skolen og 2.000.000 til den nye institution.

- Det er en kæmpe opgave, for det er næsten alt inventar, der skal købes. Til både klasselokaler, faglokaler, fællesområder og administration. Prisen er sat ud fra et erfaringsskøn i forhold til, hvad det normalt koster at indkøbe inventar til nye skoler, fortæller Stine West Dyhr, der er udviklingschef i institutions- og skolecentret i Høje-Taastrup Kommune.

En speciel skole

Hun fortæller, at politikerne i byrådet har sat en klausul ind, der betyder, at mindst 15 procent af læringshusets inventar skal være genbrug fra Charlotteskolen og Hedehusene skole.

- Det er en helt speciel skole, hvor der er mindre klasseundervisning, og derfor skal alle fællesarealerne indrettes som fleksible områder, som kan indrettes til dem, der skal bruge det. Så vi skal selvfølgelig købe borde og stole, men også andre møbler til loungeområder, og så skal der være mange flader, der kan skrives på, ligesom der skal være rum og områder med værkstedspræg, hvor man kan lege og være kreativ, siger Stine West Dyhr.

Selvom det for nogen kan virke mere kompliceret med de anderledes løsninger end traditionelle klasselokaleløsninger, så er det faktisk nogenlunde den samme pris.

- De møbler, vi har valgt, er ikke dyrere, end hvad andre skolemøbler koster. Men det overraskede faktisk mig, hvor meget skolemøbler koster, men det er også, fordi de skal holde i mange år, siger Stine West Dyhr.

Udbuddet løber indtil 24. juni, og der kan godt være flere forskellige parter, der byder ind på opgaven.

arrow Debat: Ansæt flere pædagoger og fremryk minimumsnormeringerne
17. juni 2021 kl. 19:39 Opdateret: kl. 19:48
arrow Daginstitution får 100.000 kr. til vægtæppe
23. maj 2021 kl. 16:23 Opdateret: kl. 17:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?