22. oktober 2021
BAKAOS med det borgerlige navn Barbara Kaad var en af de fire nye kunstnere, der i år deltog i Åbne Atelierdøre. Her ses besøgende, der betragter hendes kunst. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

BAKAOS med det borgerlige navn Barbara Kaad var en af de fire nye kunstnere, der i år deltog i Åbne Atelierdøre. Her ses besøgende, der betragter hendes kunst. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak
Taastrup - 10. september 2019 kl. 10:01
Af Lisbeth Jansen

18 kunstnere deltog i årets udgave af Åbne Atelierdøre i Høje-Taastrup i weekenden, som er den fjerde af sin slags. Det er det højeste antal kunstnere, der hidtil har deltaget samme år.

arrow Læs også: Lokal kunstner fylder 80: Fik en lille én under bordet med borgmesteren

- 18 kunstnere deltog i år, så det er fremgang fra tidligere. Det er vi selvfølgelig glade for, men vi er også af den opfattelse, at arrangementet ikke skal vokse sig for stort, sådan at de besøgende ikke kan nå rundt, fortæller Ruth Trier, som er bestyrelsesmedlem og kasserer i Åbne Atelierdøre.

Konceptet går ud på, at alle kunstnerne den samme weekend i samme tidsrum åbner dørene til deres atelier, som helt naturligt er spredt rundt i kommunen. Enkelte af kunstnerne slår sig sammen på den samme adresse, mens resten er alene, og så er det op til de besøgende kunstinteresserede borgere at tage rundt forbi den pågældende weekend.

De medvirkende kunstnere arbejder inden for billedkunst, tekstilkunst, skulpturer og smykker, og publikum kan tage en snak med dem i deres respektive atelierer.

- Den gode kunstnersamtale er det, vi fra begyndelsen har lagt vægt på skal være mulig til Åbne Atelierdøre. De medvirkende kunstnere skal være indstillet på at fortælle om det, de laver. Og det fik de rig mulighed for i weekenden. De besøgende der kommer forbi er særligt interesseret i processerne bag kunsten og teknikken inden for eksempelvis maleri, akvarel og brugen af symaskiner. Personligt blev jeg klogere på akvarel denne gang, fortæller Ruth Trier.

Da flere besøgende er rundt flere steder, er det lidt vanskeligt at opgøre det nøjagtige besøgstal for årets Åbne Atelierdøre. Men tæller man besøgende op pr. sted, ligger det på cirka 450 besøgende.

- Jeg har i løbet af weekenden været rundt samtlige udstillingssteder. Alle kunstnerne var glade. Man har haft mange besøgende - også de fire nye er blevet godt besøgt, lyder det fra Ruth Trier.

Fire af de 18 kunstnere var debutanter i arrangementet.

De fire nye var skulptør Flemming Jørgensen, Jesper Hellner Nielsen, der er uddannet dekoratør, akvarelmaler Ingrid Glue samt maleren Bakaos med det borgerlige navn Barbara Kaas Ostenfeld.

Det er sponsorater fra EDC Hedehusene og Danske Banks Taastrup-filial, der gør arrangementet muligt. Igen i år bliver der trukket lod om et gavekort på 3000 kroner, som skal bruges hos én af de 18 kunstnere. Der trækkes lod mellem de besøgende, som har været forbi mindst fem steder i løbet af weekenden.

arrow Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk
21. september 2020 kl. 20:13 Opdateret: kl. 22:10
arrow Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces
21. august 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 11:13
arrow Torbens kunst skal betyde noget
04. oktober 2019 kl. 18:54 Opdateret: kl. 10:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?