13. april 2021
En 92-årig mand har mistet kørekortet efter at have foretaget en u-vending på Holbækmotorvejen og derefter kørt imod færdelsretningen.
En 92-årig mand har mistet kørekortet efter at have foretaget en u-vending på Holbækmotorvejen og derefter kørt imod færdelsretningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 92-årig dømt for særlig hensynsløs kørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

92-årig dømt for særlig hensynsløs kørsel
Taastrup - 06. marts 2021 kl. 06:20
Af Peter Erlitz

En u-vending på Holbækmotorvejen og derefter 500 meters kørsel mod færdselsretningen har kostet en 92-årig mand en dom for særlig hensynsløs kørsel.

Retten i Glostrup frakendte ham ubetinget kørekortet i et år, og desuden skal han betale en bøde på 1.500 kroner.

Den farlige kørsel fandt sted en tidlig aften i december 2020. Den 92-årige kom kørende ad Holbækmotorvejen i østlig retning. Ved Taastrup, hvor motorvejen deler sig mod henholdsvis Ballerup og Ishøj, kørte den 92-årige forkert. I stedet for at fortsætte mod Ballerup, kørte han mod Ishøj.

Lidt længere fremme, cirka det sted, hvor man kan tage afkørslen til Roskildevej i Taastrup, holdt han ind til siden. Og så tog han et fatalt valg: Han foretog en u-vending på motorvejen, og kørte altså modsat kørselsretningen. Det gjorde han cirka 500 meter, indtil han holdt ind i rabatten.

Vestegnens Politi kom frem til stedet, og bilen blev fjernet af et fejeblad.

I retten kom det frem, at en bilist med 110 kilometer i timen, var relativ tæt på den 92-årige, da han foretog u-vendingen. Der skete dog ikke noget, og det var heller ikke tilfældet under den 92-åriges kørsel mod færdselsretningen.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi havde tiltalt den 92-årige for særlig hensynsløs kørsel. Det nægtede den 92-årige dog. Han forklarede, at der havde været tale om en vildfarelse, og at han ikke havde haft til hensigt at bryde loven. Han forklarede videre, at han, da han foretog u-vendingen, troede han befandt sig på en vej med ét spor i hver retning, og ikke på en motorvej med to spor i samme retning.

En enig domsmandsret ved Retten i Glostrup kendte dog den 92-årige skyldig i særlig hensynsløs kørsel. Den 92-årige har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen til Østre Landsret.

Sagen var, på grund af mandens alder, lidt usædvanlig. Dels blev den behandlet relativ hurtigt af retten i forhold til mange lignende sager. Dels bliver man normalt idømt betinget fængsel i den slags sager, men under henvisning til blandt andet mandens alder, blev sagen undtagelsesvist afgjort med en bøde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?