10. december 2019
Der er godt gang i byggeriet i Nærheden, og nu har selskabet bag brug for ekstra penge for at kunne betale regningerne, da indtægterne først kommer senere. Foto: Kim Rasmussen
Der er godt gang i byggeriet i Nærheden, og nu har selskabet bag brug for ekstra penge for at kunne betale regningerne, da indtægterne først kommer senere. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90 millioner kroner til Nærheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 millioner kroner til Nærheden
Taastrup - 20. juli 2019 kl. 14:09
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Salget af byggerettigheder i den nye bydel Nærheden i Hedehusene er gået hurtigt de seneste år, og det har betydet, at byggemodningen i området har været betydeligt større end planlagt.

Og det er langt fra slut endnu, for byggemodningsaktiviteten fortsætter de kommende år, herunder opførslen af broen over jernbanen.

Indtægterne fra salget af grundene i området kommer imidlertid senere end de udgifter, som Nærheden P/S skal afholde til byggemodning og infrastruktur i området.

Derfor har selskabet brug for et midlertidigt udlæg på i alt 90 millioner kroner fra Høje-Taastrup Kommune til at betale regningerne - 70 millioner kroner i år og 20 millioner kroner til næste år.

Og det har byrådet i Høje-Taastrup Kommune sagt god for på sit seneste møde.

Tilbage i december sidste år stillede kommunen også midlertidigt 20 millioner kroner til rådighed for Nærheden P/S, og de blev betalt tilbage i maj i år med renter.

Det nye udlæg på 90 millioner kroner forventes betalt tilbage til kommunen med 30 millioner kroner årligt i 2020, 2023 og 2024.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk