19. maj 2019
Her ses nogle af nisserne, der er udstillet i den gamle Matas-butik. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Her ses nogle af nisserne, der er udstillet i den gamle Matas-butik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6000 nisser på plads: Oplev udstilling i den gamle butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6000 nisser på plads: Oplev udstilling i den gamle butik
Taastrup - 14. december 2018 kl. 20:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu står de godt 6000 små og store nisser klar i den nedlagte Matas-butik på Taastrup Torv.

Mange har allerede kigget forbi, og udtryk som »imponerende«, »flot« og »sjovt« er det, som folk siger , når de ser de mange nisser, lyder det fra folkene bag det, der kan kaldes en af Danmarks største nissesamlinger, som er skabt gennem flere end 40 år, og den er stillet tilrådighed af en ægte nisseentusiast.

- Der er en del mennesker, som tror, at de mange nisser er til salg, men det er bestemt ikke tilfældet, understreger Bjørn Lindholm fra børnefilmklubben Hanen & Hønen, som står bag det store arrangement.

- Det har taget lidt længere tid at få stablet den store udstilling på benene end først forventet. De mange nisser er stillet op på stabler af paller, som er dækket med såkaldt nervøs velour i forskellige farver.

- Det har været lidt af en udfordring at få alle detaljer til at gå op, men det er heldigvis lykkedes, så vi stolt kan slå dørene op og vise nisserne frem, siger Bjørn Lindholm.

Den ældste af de mange nisser er en fin lille nissemor, der er lavet i silkepapir og med små papirstykker som fyld. Det er en flot håndlavet nisse, som formentlig stammer fra perioden 1935-1945. Og selv om den er lidt skrøbelig, så har tidens tand alligevel været hensynsfuld mod den.

Det er også lykkedes at låne en gammel Märklin-togbane, som har næsten 60 år på bagen. Desværre er det ikke lykkedes at få togene til at køre, da transformatoren ikke fungerer, og uden strøm kan de små tog ikke køre.

De mange børnehaver og skoleklasser i kommunen er inviteret til at komme på udstillingen, og selv om de fleste børn elsker nisser, så har arrangørerne forberedt en række små nissekonkurrencer, hvor børnene blandt andet skal finde den lille røverbande, som ikke hører til i nisse-landsbyen, og som er ude på at spolere nisse-freden.

- Det skaber øget opmærksom hos børnene, og så bruger de deres øjne bedre - og dermed får de inddirekte en større oplevelse af at se de mange forskellige nisser, forklarer BJørn Lindholm.

Hertil kommer, at der også er højtlæsning af Nisse-Taars historierne samt små julefilm, der kan ses på udstillingen, og nogle af dagene kommer Nisse-Taars mor forbi og giver en hånd med at dele saftevand og pebernødder ud.

Flere har spurgt, hvor mange nisser der udstilles, og svaret er lige omkring 6000, men der er stadig en kasse tilbage, som der ikke var plads til, selv om den gamle butik er på godt 240 m2.

Værdien af de mange nisser er vanskelig at gøre op, men hvis man regner med en gennemsnitspris på en rund halvtredser pr. nisse, så er der tale om en samlet investering over årene tæt på 300.000 kroner.

Udstillingen er åben hverdage fra 10 til 13 og lørdag/søndage fra kl. 10 - 14.

Der en beskeden entre på 5 kr. for børn og en rund tier for voksne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk