26. marts 2019
Rushy Rashid står sammen med Kræftens Bekæmpelse for et stort møde i Royal Taj Mahal i Taastrup.
Rushy Rashid står sammen med Kræftens Bekæmpelse for et stort møde i Royal Taj Mahal i Taastrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 500 danskere med minoritets-baggrund vil høre om kræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 danskere med minoritets-baggrund vil høre om kræft
Taastrup - 11. oktober 2018 kl. 07:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med musik af Waqas (Outlandish) og deltagelse af blandt andre imam Naveed Baig, brobygger Özlem Cekic og mange flere holder Kræftens Bekæmpelse et stort møde med fokus på kræft i lokalerne Royal Taj Mahal på Rugkærgårdsvej 60 i Taastrup.

Det foregår lørdag den 13. oktober og sker i samarbejde med journalist Rushy Rashid og Dansk Pakistansk Råd (DPAC).

Kræftens Bekæmpelse vil gerne nå hele befolkningen med budskaber om kræft, men undersøgelser viser, at der er nogle grupper danskere, der er sværere at nå. Det er mænd, socialt sårbare kræftpatienter og danskere med minoritetsbaggrund.

Alle danskere skal kende os
Kræftens Bekæmpelse har årligt cirka 100.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende i landets kræftrådgivninger og på Kræftlinjen - men kun ganske få er fra danskere med minoritetsbaggrund.

Allerede nu er der tilmeldt 500 danskere af pakistansk oprindelse til arrangementet i Taastrup og her vil man kunne blive klogere på forebyggelse af kræft, kræftsygdommene og patientstøttemuligheder:

- Der er kæmpe interesse - og det gør mig glad. Det er livsvigtig viden om kræft, vi formidler på dagen, og det er samtidig en kæmpe ære at stå sammen med Rushy Rashid og Kræftens Bekæmpelse om indsatsen. Vi kan virkelig støtte op om, at ingen skal stå alene med kræft, fastslår Anser Hussain, formanden for Dansk Pakistansk Råd (DPAC).

Dagen er spækket med oplæg og fortællinger om kræft.

Blandt andet fortæller imam Naveed Baig om dengang hans mor fik kræft - og Özlem Cekic sætter ord på, hvor hårdt det var som pårørende at komme gennem sin mors kræftforløb.

Der er 25 billetter gratis på højkant til arrangementet og de uddeles efter først til mølle-princippet. Man skal kontakte formanden for Dansk Pakistansk Råd Anser Hussain på mailadressen anser@dpac.eu, hvis man er interesseret i at deltage.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk