16. oktober 2019
Orange veste og røde faner. Demonstrationen foran JH Planter var tydelig og de blokerede adgangen til gartneriet. Foto: Søren Schaadt Larsen
gallery icon

Se billedserie

Orange veste og røde faner. Demonstrationen foran JH Planter var tydelig og de blokerede adgangen til gartneriet. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3F blokerer JH Planter: - De underbetaler medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F blokerer JH Planter: - De underbetaler medarbejdere
Taastrup - 25. juni 2019 kl. 10:38
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Artiklen ændret 5. juli, hvor navn på underleverandør er fjernet, da dette ifølge overenskomsten er beskyttet mod offentliggørelse.

Gartneriet JH Planter bruger arbejdskraft fra en underleverandør, som 3F mener underbetaler medarbejderne. Derfor har fagforeningen valgt, at lave en blokade af gartneriet.

20 til 30 3F'ere i orange veste var tirsdag morgen klokken 9 troppet op på den offentlige vej, hvor Ingersvej fører ned mod Gartneriet, hvor de blokerede adgangen og demonstrerede mod arbejdsforholdene for underleverandørens medarbejdere i gartneriet.

- Det er en markering. Folk fra fagforeningen har taget fri, eller kommer fra skifteholdsarbejde og viser, at de bakker op om den Danske Model, forklarer Tue Tortzen, 3F's ansvarlige for aktionen, mens en uddyber:

- Vi skal have lige løn, for lige arbejde. De folk derinde, de skal have den samme løn, som os andre, når de udfører deres arbejde. Vi kæmper for det, vi tror på, forklarer Bent Salvesen, som er 3F-tillidsmand fra Arla, som bruger en fridag foran gartneriet.

- Vi skal støtte op om det her, siger han og forklarer, at når gartneriet underbetaler sine medarbejdere, så får de en unfair konkurrence overfor deres konkurrenter.

Mens de står der, deler de løbesedler ud til naboerne og andre forbipasserende og nyder, at de står på et flot sted.

- Det er en god udsigt vi har her, lyder det fra en af blokadevagterne, mens de drikker lidt kaffe og spiser medbragt kage.

Blokaden foregår i god stemning, men det er tydeligt, hvem der er på stedet. De røde faner er hejst, og de markerer tydeligt, hvem, 3F mener, der er problemet. Fanerne bliver sat fast til JH Planters skilt med strips.

- Det er meget fredsommeligt, det her, siger Tue Tortzen, mens strejkevagterne finder flere faner og flag frem.

Konflikten fortsætter indtil JH Planter betaler medarbejderne efter overenskomsten, men tirsdagens planer var, at blokaden foran gartneriet skulle slutte ved middagstid, hvorefter de ville dele flere løbesedler ud andre steder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk