21. september 2019
Københavns Vestegns Politi har anholdt en 38-årig franskmand for svindel mod et IT-firma i Høje-Taastrup. Foto: Kim Rasmussen
Københavns Vestegns Politi har anholdt en 38-årig franskmand for svindel mod et IT-firma i Høje-Taastrup. Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 38-årig franskmand anholdt: Mistænkt for millionsvindel mod dansk firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

38-årig franskmand anholdt: Mistænkt for millionsvindel mod dansk firma
Taastrup - 20. marts 2019 kl. 13:16
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 38-årig fransk statsborger blev onsdag anholdt af Københavns Vestegns Politi, mistænkt for organiseret bedrageri for ikke under tre millioner kroner mod en IT-virksomhed i Høje-Taastrup.

Den 38-årige er mistænkt for at være del af et netværk, der i to tilfælde har bestilt IT-udstyr fra den danske virksomhed under dække af at være fra en anerkendt belgisk IT-virksomhed, som i forvejen var kunde hos det danske selskab.

Den 38-årige havde tilsyneladende oprettet en falsk e-mail, der lå meget tæt op ad det belgiske firmas, og det lykkedes derfor manden at få udleveret udstyr for omkring 1 million kroner for en uge siden, oplyser politikommissær Lars Krogsgaard fra Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet under Københavns Vestegns Politi.

Men det danske firma blev mistænksomme, da de kontaktede deres belgiske kunde - som jo ikke havde bestilt noget udstyr. De tog derfor kontakt til Københavns Vestegns Politi, og da den samme mand igen bestilte IT-udstyr, slog politiet til, da han onsdag kom for at hente det i Høje-Taastrup.

Den 38-årige mand blev anholdt af politiet og skal efter planen fremstilles i grundlovsforhør torsdag ved Retten i Glostrup.
Politiet er endnu ikke færdig med afhøringen af ham og kan derfor ikke oplyse, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

- Ifølge vores efterforskning er der tale om organiseret bedrageri for mindst tre millioner kroner. Jeg er meget tilfreds med at det i dag er lykkedes os at anholde den mistænkte i sagen, siger Lars Krogsgaard.

En større efterforskning af sagen skal nu i gang, og politiet har en stærk mistanke om, at manden ikke har handlet på egen hånd.

- Denne type svindel laver man ikke alene. Det er ret professionelt sat op, og vi skal nu efterforske sagen nærmere, siger Lars Krogsgaard.

Den anholdte bor ikke i Danmark men er kommet hertil fra Frankrig, oplyser politiet til Ritzau.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk