27. maj 2020
Kører man bil og bliver standset i narkopåvirket tilstand, er straffen hård. Det udløser alt fra indtægtsbestemte bøder og klip i kortet til ubetinget frakendelse af førerretten. Foto: Arkiv
Kører man bil og bliver standset i narkopåvirket tilstand, er straffen hård. Det udløser alt fra indtægtsbestemte bøder og klip i kortet til ubetinget frakendelse af førerretten. Foto: Arkiv
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig mand taget for narkokørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig mand taget for narkokørsel
Taastrup - 06. november 2019 kl. 18:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En politipatrulje standsede søndag den 3. november kl. 00.52 en 21-årig mandlig bilist på Roskildevej i Taastrup.

Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til Albertslund politigård til blodprøver.

Han erkendte delvist i øjeblikket, oplyser Vestegnens Politi.

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.

Ved kørsel med hash i blodet er straffen første gang afhængig af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.

Mere alvorligt bliver det ved kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet. Her er straffen første gang en bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset hvilken form for narko, der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Har man tidligere haft en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang, man kører narkokørsel.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk