5. august 2021
18-årige Sara El-Khatib har modtaget et legat fra organisationen Zonta, der har som mål at styrke kvinders stilling overalt i verden. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

18-årige Sara El-Khatib har modtaget et legat fra organisationen Zonta, der har som mål at styrke kvinders stilling overalt i verden. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-årige hædret med legat for frivillig indsats og fokus på etnisk diversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

18-årige hædret med legat for frivillig indsats og fokus på etnisk diversitet
Taastrup - 05. maj 2021 kl. 19:50
Af Kasper Ellesøe

- Det giver mig en endnu større motivation til at fortsætte med at lave det, jeg gør. Selvom jeg har været på lidt usikker grund, så viser det jo, at mit arbejde giver pote.

arrow Læs også: 18-årig om frygt for smitte i ramadanen: Vi kan altså godt finde ud af det

Ordene kommer fra 18-årige Sara El-Khatib, der bor i Gadehavegård. Hun er netop blevet tildelt legatet »Young Women in Public Affairs« fra organisationen Zonta Klub København III, hvis mål er at styrke kvinders stilling overalt i verden gennem serviceprojekter og være et talerør for kvinders rettigheder.

Sara El-Khatib har blandt andet været med til at stifte Ungerådet i Gadehavegård, ligesom hun er frivillig i Mellemfolkeligt Samvirke og på Høje-Taastrup Gymnasium, hvor hun går i 3. g. Derudover er hun selvlært make up-artist, noget hun viser frem på Youtube.

- Mit frivillige arbejde begyndte et år, hvor jeg var til Gadehave Festival, hvor jeg prøvede at hjælpe. Jeg har også spillet fodbold og herigennem blev jeg også introduceret til frivilligt arbejde, siger Sara El-Khatib

I sit frivillige arbejde har hun blandt andet sat fokus på etnisk diversitet og fordomme. Og det er blandt andet, det hun er hædret for med Zonta-legatet og beskeden om, at det er flot, at hun blander sig i den offentlige debat med blandt andet et debatindlæg i Berlingske.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sara El-Khatib har modtaget legatet for blandt andet sit frivilige arbejde i Mellemfolkeligt Samvirke, Gadehavegårds Ungeråd og på Høje-Taastrup Gymnasium.Foto: Kasper Ellesøe

- Det har udviklet mig utroligt meget at lave frivilligt arbejde, og det er fedt, at jeg repræsentere mange mennesker. selvom jeg kun er en person. Jeg repræsenterer både kvinder, piger med tørklæde, piger, der spiller fodbold osv. Jeg har holdninger og meninger, og ved at lave frivilligt arbejder har jeg kunnet stå frem med dem, siger Sara El-Khatib og fortsætter.

- Det giver mig en god følelse at arbejde frivilligt. Jeg tjener ikke noget på det. Selvfølgelig gør jeg det for at kunne gøre noget for andre, men jeg gør det også for mig selv. Det er med til at udvikle mig og gøre mig til den jeg er. For jeg er jo bare Sara, siger hun.

Hun har oplevet diskrimination, fordi hun går med tørklæde, og de fordomme, der er om kvinder, der for eksempel går med tørklæde, er nogle af dem, som Sara El-Khatib forsøger at nedbryde ved at arbejde frivilligt.

Når Sara El-Khatib er færdig med 3.g til sommer er planen at læse videre, men hun ved endnu ikke, hvad hun vil læse. Derudover vil hun fortsat arbejde frivilligt og dyrke sin hobby som make up-artist.

arrow Træt af at deres område kaldes en ghetto: Nu har de skrevet en bog
03. september 2019 kl. 05:56 Opdateret: kl. 14:53

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?