23. februar 2020
Sådan kan rækkehusene komme til at se ud. Illustration: Arkitema Architects
gallery icon

Se billedserie

Sådan kan rækkehusene komme til at se ud. Illustration: Arkitema Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 167 ejerboliger er på vej: Boliger til både familier, par og singler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

167 ejerboliger er på vej: Boliger til både familier, par og singler
Taastrup - 05. september 2019 kl. 10:24
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny aftale mellem ejendomsudvikleren AKF Koncernen og byudviklingsselskabet NærHeden P/S betyder, at AKF Koncernen skal opføre et stort boligprojekt med 167 boliger ved Salamandersøen i Nærheden. Projektet har en samlet salgsværdi på 450 millioner kroner. Det samlede byggeri er på 15.000 m2.

Boligerne er tegnet af Arkitema Architects og byder på rig variation i boligformer og arkitektur. Der kommer både rækkehuse, punkthuse og opgangshuse i forskellige etagehøjder, og facaderne udføres i forskellige materialer som tegl, træ, skifer og metal.

Boligerne er placeret på et smukt og kuperet terræn ned til den lille Salamandersø, og der opføres også et parkeringshus på grunden. Boligerne vil i udgangspunktet blive solgt som ejerboliger.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan gå i gang med det spændende projekt i Nærheden og dermed tilbyde nyopførte kvalitetsboliger til børnefamilier, singler og par, som leder efter det helt rigtige sted at bosætte sig. Med kun 20 min til København, fællesskab og nærhed til naturen, er der mange gode grunde til at slå sig ned i Nærheden, siger Ino Dimsits fra AKF Koncernen.

Og så i Nærheden er man glade for det nye projekt.

- Vi ser frem til samarbejdet med AKF Koncernen om dette spændende boligprojekt, hvor der er tænkt på detaljen. Udearealerne indbyder til ophold og fællesskab og samtidig er der rig mulighed for privathed. Med en placering i hjertet af Nærheden, vil der være få hundrede meter til indkøb, ny skole, grønne områder og fritidsaktiviteter, siger Ole Møller, direktør i Nærheden P/S.

Nærheden udvikles i samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg ud fra en fælles ambition om at skabe en ny forstad med mulighed for at leve en nem hverdag med et stærkt fællesskab.

Området indrettes derfor med stærke fællesfaciliteter som fx delebiler, kvarterhuse og fælles udekøkken. Samtidig er der nem adgang til kollektiv transport, fritidsaktiviteter, indkøb, skole, natur mv.

På sigt skal der bo 8000 mennesker i Nærheden. De første 200 boliger er indflyttet, og der er i år taget første spadestik til yderligere 500 boliger i form af både ejerboliger, lejeboliger og andelsboliger i seniorbofællesskab. Dertil åbner Høje- Tastrup Kommune en ambitiøs ny folkeskole i Nærheden i 2021.

Der er endnu ikke udarbejdet lokalplan for området, der ligger øst for Salamandersøen, som ligger over for Springcenteret på den anden side af Sejlbjerg Allé. Man regner med at lokaplanen er færdig til marts, og efter planen håber AKF at kunne begynde byggeriet i sommeren 2020.

Det forventes, at de første boliger er færdige og klar til indflytning i sensommeren 2021.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk