21. februar 2020
Her er det et billede af byggepladserne i Nærheden, som er taget i sommeren 2018. Det er derfor ikke sådan der ser ud nu, og byggepladserne her har ikke nødvendigvis noget at gøre med de 15 ukrainske mænd. Foto: Kim Rasmussen
Her er det et billede af byggepladserne i Nærheden, som er taget i sommeren 2018. Det er derfor ikke sådan der ser ud nu, og byggepladserne her har ikke nødvendigvis noget at gøre med de 15 ukrainske mænd. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15 ukrainere anholdt for ulovligt arbejde på byggeplads i ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 ukrainere anholdt for ulovligt arbejde på byggeplads i ny bydel
Taastrup - 23. august 2019 kl. 09:45
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag klokken 10.40 udførte Vestegnens Politi en aktion på en byggeplans på adressen Urtehaven i den nye bydel Nærheden i Hedehusene.

arrow Læs også: Nyt forslag: Øg kontrollen på byggepladserne

Her blev 15 ukrainske mænd anholdt for ulovligt arbejde. Det oplyser Vestegnens Politi.

Aktionen var en del af den fælles myndighedsindsats som politiet har med skattestyrelsen og Arbejdstilsynet mod social dumping. Indsatsen består af en række kontrolaktioner, som skal sikre, at udenlandske virksomheder og arbejdstagere overholder lovgivningen.

Torsdagens aktion var en kontrol af en byggeplads i Hedehusene. Da politiet ankom til stedet forsøgte flere at flygte fra stedet, men Vestegnens Politi anholdt 15 ukrainske mænd på stedet iført arbejdstøj.

- Sammen med de øvrige myndigheder har vi stort fokus på, at forholdene på arbejdspladserne er sikre og efter den gældende lovgivning. Vi vil også fremadrettet være tilstede på flere arbejdspladser med henblik på kontrol af ulovligt arbejde, samt kontrol af arbejdsgiverne, siger politikommissær Jeff Kongedam Nielsen fra Vestegnens Politi.

Da de 15 mænd er sigtet efter udlændingelovgivning kan der gå op til 72 timer, før de skal stilles for en dommer. Hvis man derimod er sigtet efter straffeloven, har man krav på at blive stillet for en dommer inden for 24 timer.

Det forventes, at de 15 mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør fra lørdag morgen. Alle med henblik på udsendelse af Danmark.

Straffen for ulovligt arbejde i Danmark er bødestraf og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 2 år.

arrow 15 ukrainere blev anholdt: Ulovligt arbejde får konsekvenser
03. september 2019 kl. 15:52 Opdateret: kl. 09:44
arrow 15 ukrainere udvises: Stak af fra byggeplads
26. august 2019 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30
arrow 15 ukrainske mænd udvises for ulovligt arbejde
24. august 2019 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:12

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk