18. september 2021
I mandags var 13-årige Niki Cramer medvirkende til, at en 83-årig kvinde overlevede, at hun var blevet bevidstløs i vandet på stranden i Marielyst. Her sidder han samme med sin mor Stine Cramer. Foto: Annabell Cramer
gallery icon

Se billedserie

I mandags var 13-årige Niki Cramer medvirkende til, at en 83-årig kvinde overlevede, at hun var blevet bevidstløs i vandet på stranden i Marielyst. Her sidder han samme med sin mor Stine Cramer. Foto: Annabell Cramer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13-årige Niki redder 83-årig livløs kvinde på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13-årige Niki redder 83-årig livløs kvinde på stranden
Taastrup - 23. juli 2021 kl. 15:01
Af Kasper Ellesøe

Det var noget af et chok, 13-årige Niki Cramer fra Taastrup oplevede på sin ferie i Marielyst på Falster.

I mandags, på feriens sidste dag, var han og familien på stranden nær deres sommerhus i Marielyst.

Sammen med sin far var Niki Cramer ude på paddleboard, men han skulle lige ind med en sodavand. På vejen ind mod stranden råber en mand længere ude i vandet, om Niki lige kan tjekke til en kvinde i vandet, som Niki går forbi. Det var kvindens voksne søn, der råbte.

Nike Cramer går forbi kvinden, der ligger helt stille i vandet.

Han prikker til kvinden, som han først tror er en pige, der ligger og dykker i vandet. Det viser sig, at hun er helt livløs.

Her er det Niki Cramer på vej ud med sit paddleboard på ferien. Foto: Stine Cramer

Bleg og blå

Niki Cramer begynder straks at redde kvinden, der viser sig at være 83 år, i land, og hans mor Stine skynder sig ud i vandet for at hjælpe.

- Niki er den første, der tager fat i hende og får vendt hovedet op. Hun skulle nok ikke have ligget der meget længere. Hun var helt bevidstløs og meget bleg og blå, fortæller Stine Cramer, mor til Niki Cramer.

Der bliver ringet 1-1-2, mens andre besøgende på stranden kommer til og hjælper. Heldigvis er der en læge og en sygeplejerske til stede, som hjalp til, og kvinden kom til bevidsthed igen og overlevede.

Kort efter kom politi, ambulance og en lægebil og tog over.

Har haft det fint nok

Episoden skete i mandags, men det er ikke noget, der sidder i Niki Cramer, der sammen med familien kom hjem fra sommerhuset i tirsdags, længere.

- Jeg har haft det fint nok. Der har været en del fokus på mig fra medierne, men jeg har ikke tænkt specielt meget på det. Det havde været helt anderledes, hvis ikke hun overlevede. Når jeg ved, at hun klarede den, er det ikke så slemt at tænke på, fortæller Niki Cramer.

Hans mor fortæller, at lige da den ældre kvinde var blevet bragt på land, og der var kommet hjælp til, så var hendes søn berørt.

- Han trak sig lidt, gik ud i vandet til sin far med sit paddleboard og var ikke helt begejstret for at komme ind igen. Han var lidt trykket, så det hjalp, at kvinden kom til bevidsthed igen, siger Stine Cramer.

Han har dog fået rosende ord fra andre, der har hørt om episoden.

- De har sagt, at det var godt gået og godt, at jeg reagerede, fortæller Niki Cramer.

Niki Cramer er fortsat sin sommerferie. I denne uge har familien haft pitstop hjemme i Taastrup, og i næste uge står den på en landsdækkende fægtelejr. Niki Cramer fægter i Taastrup Fægteklub og er så talentfuld, at han også er på bruttolandsholdet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?