19. september 2021
Lauritz Kristiansen spiller hovedrollen som Oliver på Albertslund Musikteater fra 12. til 22. oktober. Foto: Benjamin Ingvorsen
gallery icon

Se billedserie

Lauritz Kristiansen spiller hovedrollen som Oliver på Albertslund Musikteater fra 12. til 22. oktober. Foto: Benjamin Ingvorsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12-årige Lauritz spiller stor hovedrolle: - Jeg har bare noget med at leve mig ind i ting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12-årige Lauritz spiller stor hovedrolle: - Jeg har bare noget med at leve mig ind i ting
Taastrup - 10. oktober 2018 kl. 13:31
Af Pernille Rohde

Lauritz Kristiansen på 12 år har altid været glad for at optræde og han har allerede haft en stor hovedrolle på et teater. Lauritz spillede nemlig Svinedrengen i stykket af samme navn på Taastrup Amatørscene for nogle år siden, og da han åbenlyst havde talent for skuespil og havde rigtig meget lyst til at blive endnu bedre, blev han meldt ind hos teaterskolen Scenekunst i Roskilde. Her får han undervisning i at synge, danse og optræde. En af lærerne foreslog Lauritz at gå til casting på Rearview Teater, som skal opføre musicalen Oliver

arrow Læs også: Ferietid: Oplev lokal skuespiller i kendt musical

Lauritz tog glad af sted og fik den store hovedrolle som Oliver. Stykket opføres i Albertslund Musikteater. Siden har han været med i forberedelserne på den store opsætning og han elsker at spille Oliver.

- Det er megasjovt, og jeg synes, det er et rigtig godt stykke, siger Lauritz.

I denne produktion spiller han for første gang sammen med professionelle skuespillere, og det er en stor oplevelse.

- De er meget søde, og jeg lærer meget af dem, siger han.

Lauritz har selv et bud på, hvorfor han får store teaterroller.

- Jeg har bare noget med at leve mig ind i ting, lyder det.

Rollen som Oliver har han blandt andet forberedt sig på ved at se film fra 1800-tallet om børn på børnehjem og det har givet ham en god fornemmelse af, hvad det er for en virkelighed Oliver Twist lever i.

Lauritz' lillesøster Ellen på ni år er også med i stykket, og det er Lauritz glad for.

- Det er fedt, at Ellen er med, og det er rart at kunne hjælpe hende, siger han.

Ellen går også hos Scenekunst i Roskilde og har været med i forestillingen Alice på teaterskolen.

Klassen skal se Oliver
Når Lauritz ikke spiller teater, går han på Sankt Pauls Skole i Taastrup, hvor han ligesom mange andre drenge bruger frikvartererne på at spille fodbold. Torsdag i denne uge skal hele klassen ind og se Lauritz i Oliver.

- Det glæder jeg mig meget til, men det gør nok, at jeg bliver mere spændt, når jeg ved, at de sidder på publikumspladserne, siger Lauritz.

Han har ikke problemer med nervøsitet, når han står på scenen, men føler sig tit spændt.

- Man skal altid være spændt, når man går på scenen, for så yder man sit bedste. Men det er vigtigt, at man ikke er nervøs, for så har man for meget adrenalin, forklarer han.

Lauritz har et tip til, hvordan man klarer den, hvis man pludselig glemmer sin replik, når man står på scenen:

- Et godt råd er: Bare spil videre. Publikum har aldrig set det før, så de opdager det sikkert ikke, siger han.

Fordi Lauritz er så glad for at spille teater, håber han, at han vil komme til at leve af det en dag. Han elsker at stå på scenen men vil også gerne prøve faget på andre måder.

- Jeg vil rigtig gerne være med i en film. Jeg har været med i en lille film, som blev lavet af nogle gymnasieelever, og det var rigtig sjovt, Jeg håber, jeg får flere filmroller, siger Lauritz, som går meget i biografen og teatret for at få inspiration.

Dickens' klassiker
Forestillingen Oliver er den klassiske fortælling om den forældreløse, fattige dreng Oliver Twist, der optages i et tyveslæng. Romanen er fra 1837-1838 og er skrevet af Charles Dickens. Romanen er blandt andet en kritik af den fattiglov, der blev indført i London i 1834, hvor det blev tilladt at lade børn fra fattige familier arbejde under dårlige forhold.

Lauritz arbejder i øjeblikket på at leve sig ind i alle tænkelige situationer, som Oliver kan befinde sig i. Eksempelvis vågner han op en nat hjemme hos Fagin, lederen af tyveslænget. Oliver undrer sig over, at Fagin sover med en skattekiste. Fagin vågner og skælder ham ud. Lauritz synes, det kan være svært altid helt at forstå de voksnes motivation for deres handlinger. Men det er en del af skuespillerarbejdet.

Oliver spilles fra den 12. til 24. oktober på Albertslund Musikteater, og billetter kan købes på ticketmaster.dk

arrow Lauritz skal spille med i kendt musical igen: Denne gang med stjernerne
15. september 2020 kl. 20:03 Opdateret: kl. 13:39

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?