24. januar 2020
Børnene ligger på gulvet i en cirklen, mens de lytter til Trine Marott, som synger. Foto: Thomas Gotthard
gallery icon

Se billedserie

Børnene ligger på gulvet i en cirklen, mens de lytter til Trine Marott, som synger. Foto: Thomas Gotthard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 børn synger med hver deres næb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 børn synger med hver deres næb
Taastrup - 07. oktober 2018 kl. 11:03
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Tænk hvis man kunne få en hel by til at synge sammen! Sådan tænkte Trine Marott Englund, som er korleder i Ansgarkirken.

arrow Læs også: Skolebørn synger i kirken

Hun henvendte sig til Hedehusene Skole, som sagde ja til at de to kulturinstitutioner, skolen og kirken, kunne samles om musikken.

Og fra sommerferien har alle børn i indskolingen på Hedehusene Skole sunget i kor hos Trine Marott Englund.

Hver tirsdag kommer Trine derfor over på skolen og har hver årgang i en lektion. Børnene bliver samlet i en kreds og så bruger de 45 minutter på sang og bevægelse. Der er højt tempo og udover at lære sange, remser og rytmer, lægger Trine Marott Englund meget vægt på fællesskab. Alle kan være med og bogstavelig synge med hver sit næb.

Eleverne har allerede lært mange sange og det kan deres forældre, bedsteforældre og andre interesserede høre, når der bliver holdt to koncerter. Tirsdag den 9. oktober optræder børnene og Trine kl. 16 og 16.30 ved to store koncerter i Ansgarkirken, hvor de mere end 100 børn synger. Det er især den danske sangskat, men også salmer, børnene synger.

Efter efterårsferien skal også 0. klasserne gå til kor i skoletiden.

Sagde straks ja

Skoleleder Lene Andersen er glad for at have fået tilbuddet fra Ansgarkirkens nye korleder:

- Vi synes det er rigtig godt med mange samarbejdspartnere såvel i som uden for lokalområdet. Det har vi søgt til såvel vores udeskoleprojekt som til de projektbaserede undervisningsforløb. Det helt exceptionelle her var, at Trine pludselig bankede på og selv foreslog et samarbejde. Hun gjorde det også straks klart, at dette var et rent musikalsk samarbejde, der intet havde med forkyndelse at gøre. Vi sagde derfor straks ja til endnu et 'åben skole'-samarbejde og alle indskolingslærerne har været glade for samarbejdet, siger Lene Andersen.

På sigt håber Trine Marott Englund, at andre skoler og også daginstitutioner vil være interesserede i at samarbejde med kirken om sang og musik.

- Det giver mening at være sammen om musikken, som vi alle har til fælles og i kirken har vi musikfaglige kompetencer, som vi meget gerne deler ud af til glæde for alle i byen, siger korlederen.

Trine Marott Englund er oprindelig fra Taastrup og har trådt sine barnesko på Musikskolen, først og fremmest i High T Band, som var under ledelse af nuværende musikskoleleder Jan Hansen.

Hun er uddannet folkeskolelærer, men fortsatte studierne som musikpædagog på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har i 20 år undervist børn og unge i sang og musik, men har de senere år koncentreret sig om børnekor og går i øjeblikket på Børnekorakademiets toårige efteruddannelse i børnekorledelse.

Udover at lede Ansgarkirkens korskole varetager hun kirkens babysalmesang. Hun er desuden ansat i Sangens Hus som sangkonsulent, hvor hun vejleder og opkvalificerer pædagogisk personale i daginstitutioner til at kunne varetage sangsamlinger og andre musikalske aktiviteter.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk