25. juli 2021
I forbindelse med de store ændringer, der sker i Gadehavegård de kommende år, har politikerne i Høje-Taastrup nu besluttet, hvilke kommunale funktioner, der skal være i boligområdets nye kvarterhus. Foto: Hans-Jørgen Johansen
I forbindelse med de store ændringer, der sker i Gadehavegård de kommende år, har politikerne i Høje-Taastrup nu besluttet, hvilke kommunale funktioner, der skal være i boligområdets nye kvarterhus. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10. klasse ser ud til at rykke ind i nyt kvarterhus: Det kan blive en vidensby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

10. klasse ser ud til at rykke ind i nyt kvarterhus: Det kan blive en vidensby
Taastrup - 03. juni 2020 kl. 20:01
Af Kasper Ellesøe og Stina Felby Egerup

I forbindelse med udviklingen af Gadehavegård bliver der bygget et nyt kvarterhus i området.

arrow Læs også: Mathilde fik hjælp: - Hun kan så meget i dag

Nu har byrådet i kommunen besluttet, hvilke kommunale funktioner, der skal flytte ind, når huset står færdigt, og valget er faldet på, at der skal være aftenskoleundervisning og klubfaciliteter for den lokale fodboldklub, og så skal Høje-Taastrup Kommunes 10. klasse Linje 10 flytte ind.

For Esat Sentürk, der er formand for socialudvalget i Høje-Taastrup Kommune var det vigtigt, at det ikke blev en beslutning taget kun af politikerne, men at brugerne også blev inddraget i beslutningen.

- Jeg ville sikre, at det ikke var en beslutning, der blev taget oppefra, og derfor var blandt andet bestyrelsen i Gadehavegård inddraget.

Kamsport og børneterapi

Der var også snak om, at der skulle indarbejdes et kampsportshus, at kommunens børneterapi, der lige nu holder til i et erhvervsområde ved transportcenteret, kunne få plads i det nye hus, at Høje-Taastrup Kommunes motionslokale skulle flyttes til kvarterhuset eller at man kunne lave et helt nyt foreningshus.

Alle disse forslag faldt dog til jorden, og nu ser det ud til at Linje 10 rykker ind, som også afdelingsbestyrelsen i Gadehavegård ifølge et høringssvar helst ønsker.

- Det er jeg tilfreds med. Jeg havde egentlig godt set, at der kunne blive plads til et kampsportshus, men det giver mening med Linje 10, fordi de vil være i huset i dagtimerne, mens der vil være fodboldspillere og aftenskoleundervisning i aftentimerne. Det vil give en god synergi og besøgsgang i området, som er vigtigt i udviklingsplanen. Området skal åbnes mere op og ikke være lukket for andre, som det har været før. Det skal være et område, hvor der er trafik ind og ud, siger Esat Sentürk.

En vidensby

At to af de tre kommunale funktioner har med undervisning at gøre giver også god mening.

- Det kan blive en vidensby med de andre aktører, der vil være på det campus, der efter planen også skal bygges og huse endnu ukendte uddannelsesinstitutioner, siger Esat Sentürk.

Det støtter Linje 10 i et høringssvar til sagen. Her ser man gode muligheder for at samarbejde med Campus og Ole Rømer-Skolen. Linje 10 har dog også en række bekymringer, blandt andet om de får nok plads og adgang til relevante faglokaler, ligesom de har en bekymring om, at de kan miste elever ved at flytte til det nye kvarterhus.S er bekymret

Hos Socialdemokratiet er man ikke lige så glad for ideen om at flytte Linje 10 til Gadehavegård.

- Vi er fortsat meget bekymrede for at flytte 10. klasse til Gadehavegård. Vi er i tvivl, om man kan få lavet et ordenligt tilbud i det nye hus i forhold til de rammer, Linje 10 har i dag på Parkskolen. Vi er ikke overbevist om, at man vil kunne tilbyde dem de samme rammer i form af eksempelvis forskellige faglokaler i kvarterhuset, siger Peter Faarbæk (S), der er gruppeformand for sit parti.

Han fortæller, at partiet derfor har sikret sig, at sagen kommer på dagsordenen igen inden en endelig beslutning.

- Vi skal kunne nå at stoppe en flytning af Linje 10, hvis ikke de kan få ordentlige rammer, understreger han.

Børneterapi kan flytte

Selvom Børneterapien ikke kommer til at være i kvarterhuset, kan det flytte til lidt mere egnede rammer i mere bynært miljø. Socialudvalget valgte nemlig at få undersøgt, om børneterapien kan blive flyttet til Parkskolen.

- Det giver ikke rigtig mening, at det ligger i et erhvervsområde. Her er Parkskolen et meget bedre sted, siger Esat Sentürk.

Høje-Taastrup Kommunes Børneterapi arbejder med forebyggende og sundhedsfremmende indsatser for børn med motoriske vanskeligheder og sensoriske problematikker.

arrow Kærlig støtte førte til flot pris
03. december 2016 kl. 09:03 Opdateret: kl. 16:36

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022