25. oktober 2021
Fornylig holdt kommunen et dialogmøde om bibliotekernes fremtid og her var fremmødet meget lavt. Foto: Petter Becker-Jostes
Fornylig holdt kommunen et dialogmøde om bibliotekernes fremtid og her var fremmødet meget lavt. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi vil hjertens gerne høre fra borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi vil hjertens gerne høre fra borgerne
Taastrup - 25. maj 2016 kl. 15:22
Af Pernille Rohde

Ø, SF og S foreslog på byrådsmødet i Høje-Taastrup i aftes, at borgere, der kan samle 1000 underskrifter til et forslag, bør have krav på at få det behandlet af byrådet, skriver DAGBLADET Roskilde.

»Tiden er kommet til at reagere på den tillidskrise, som politikerne er i. Mange vælgere føler sig længere væk fra demokratiet end før og derfor stiller vi dette forslag, som også er stillet i mange andre kommuner med relativt bred opbakning,« sagde Nicolaj Brasgaard (Ø). Conny Trøjborg Krogh (SF) tilføjede, at forslaget har den fordel, at borgerne vil kunne høre behandlingen af deres forslag i byrådssalen.

»Og det vil være interessant at se, om borgerne derved får større interesse for byrådets arbejde,« sagde hun.

De borgerlige partier var dog ikke med på, at forslaget bør indføres, selvom de var enige i, at borgerne bør høres.

»Jeg holder meget af vores veludviklede demokrati og skal altid inddrage borgerne. Og vi inddrager borgerne rigtig meget, se bare på vores udviklingsstrategi, hvor vi har holdt flere dialogmøder og mini-borgermøder. Vi er desuden lydhøre, hvis der er noget, borgerne gerne vil have taget op,« sagde Merete Scheelsbeck (K) og tilføjede, at Konservative 'hjertens gerne vil høre fra borgere'.

Flemming Andersen (V) sagde, at han altid finder forslag om mere borgerinddragelse tiltalende, men sagde også, at han tror på, at man med den nuværende model har et borgerdemokrati, der fungerer.

Han nævnte, at modellen i forslaget har været diskuteret i Folketinget, hvor man har fået den juridiske melding, at der ikke indenfor Grundlovens rammer kan etableres en ret, der tvinger politikere til at fremsætte andres forslag.

»Nu er vi jo ikke underlagt Grundloven i den forstand, men Styrelsesloven sætter vel egentlig de samme rammer og dermed falder ideen til jorden,« sagde venstremanden.

For let at skrive under
Lars Prier (DF) er ikke fortaler for, at man med en simpel underskrift på nettet kan få et forslag i byrådet.

»Det er blevet alt for let at sidde og skrive under på alt muligt uden at man måske har overvejet det nøje. Jeg mener, man må gøre en indsats selv, hvis man vil have indflydelse,« sagde han.

Thomas Bak (S) gav Merete Scheelsbeck ret i, at det er fint med dialogmøder.

Ingen møder op
»Men når der ikke møder nogen op, kunne det være, at et forslag som dette var en mulighed for at imødekomme borgerne. Det er jo ikke en kritik af det, vi gør i dag, vi vil komme med med dette forslag, men vi skal finde ud af, hvad det er borgerne gerne vil.« sagde han.

Selvom opbakningen ikke var stor, blev forslaget sendt til videre behandling i økonomiudvalget.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?