23. september 2020
Michael Ziegler er for sin indsats i politik blevet tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen. Det vil blive markeret ved årets første byrådsmøde i Høje-Taastrup tirsdag den 27. januar.
gallery icon

Se billedserie

Michael Ziegler er for sin indsats i politik blevet tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen. Det vil blive markeret ved årets første byrådsmøde i Høje-Taastrup tirsdag den 27. januar.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg har ikke lagt en karriereplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg har ikke lagt en karriereplan
Opdateret 03. januar 2015 kl. 13:49
Taastrup - 03. januar 2015 kl. 06:04
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 1. januar var det 25 år siden, borgmester Michael Ziegler (K) for første gang kunne kalde sig byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune - en titel, der for ni år siden blev skiftet ud med titlen som borgmester, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Der er sket meget i de 25 år, jeg har været i politik. Der er sket meget med kommunerne, hvor vi i dag hele tiden må se på spareøvelser - det gjorde vi ikke i begyndelsen! Men der er også sket meget med politikerrollen. For 25 år siden var det hele meget mere personorienteret, hvor vi i dag arbejder meget mere strategisk og sætter retningen for hele kommunen, siger Michael Ziegler i dag.

- De første 16 år sad jeg i opposition og havde i virkeligheden ikke ret meget indflydelse. Så jeg ved godt, hvordan det er at sidde på den anden side af bordet, og det tænker jeg meget over nu, hvor jeg er borgmester. Man skal føle, at man har indflydelse, for ellers kan det virke meningsløst, og derfor forsøger jeg også at inddrage alle. Det lykkes ikke altid, men forsøget skal gøres, da jeg som borgmester skal repræsentere alle borgere i kommunen - også dem, der ikke har stemt på mig, siger Michael Ziegler og understreger, at det sikkert er sundt at prøve at sidde i opposition.

- Men jeg har ikke lyst til at prøve det igen, siger han med et stort grin.

Det var egentlig Michael Zieglers storebror, som er årsag til, at Michael for alvor blev interesseret i politik. Han var aktiv i KU, og en dag ville Michael med og se, hvad det egentlig var for noget, hans storebror syntes var så interessant. Og her blev han bidt af den politiske bacille, som har holdt ved lige siden. I 1985 meldte han sig ind i KU, og i 1989 blev han formand for Taastrup KU.

1989 var også et år med kommunalvalg, og den lokale afdeling af KU besluttede, at man gerne ville have en KU-kandidat på opstillingslisten. Det blev i første omgang Kim Helby, men han sprang fra, og så trådte Michael Ziegler til og blev opstillet som nummer 8 på listen.

- Jeg arbejdede meget hårdt for det og omdelte pjecer og personlige breve. Jeg forsøgte at være meget synlig, for jeg ville jo gerne ind og gøre en forskel, siger han.

Og arbejdet bar frugt, for Michael Ziegler blev med 110 stemmer valgt ind på det syvende konservative mandat.

I1999 sagde den daværende gruppeformand, Laurids Christensen, at når Michael Ziegler var klar, så var han klar til at bytte.

- Det var ikke noget, der var italesat indtil da, for Laurids præsterede fine stemmetal og var god til at bevare opbakningen blandt vælgerne. Han mente selv, at det var tid til et generationsskift, men jeg var da nervøs for, om jeg kunne bevare den flotte opbakning, husker Michael Ziegler.

Og nervøsiteten var velbegrundet. Ved kommunalvalget i 2001 fik De Konservative læsterligt slag ved kommunalvalget og gik fra fem til tre mandater.

Analysen hed dengang, at årsagen til tilbagegangen skulle findes i, at kommunalvalget fandt sted samtidig med et folketingsvalg, hvor de borgerlige vælgere i Høje-Taastrup normalt satte krydset ved Venstre - og det havde de så også gjort ved kommunalvalget.

- Den lussing fik mig til at sætte mig til tasterne, og jeg tog ansvaret på mig og tilbød baglandet at trække mig. Men Laurids understregede, at resultatet alene skyldtes det samtidige folketingsvalg, så jeg fik ikke lov til at trække mig, fortæller Michael Ziegler.

Men i 2005 gik De Konservative frem til fire mandater, og Michael Ziegler kunne sætte sig i borgmesterstolen med opbakning fra Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Og her sidder Michael Ziegler stadig i dag - 25 år efter sin første indtræden i kommunalpolitik.

- Jeg er stadig rigtig glad for at være borgmester. Jeg er nok meget lokalt forankret, og jeg lever og ånder for den by, jeg bor i. Det er hårdt arbejde at være borgmester, men jeg får også meget energi af det. Der er relativt kort fra tanke til handling i lokalpolitik, siger Michael Ziegler.

Med sin fremtrædende rolle i Kommunernes Landsforening (KL) og næstformand hos De Konservative bliver han jævnligt spurgt, hvornår han træder ind i landspolitik. Men det er ikke planer, han har på nuværende tidspunkt.

- Jeg har ikke lagt en karriereplan. Så længe jeg føler, jeg kan bidrage med noget i Høje-Taastrup, så vil jeg gerne være her, og det mener jeg stadig, at jeg kan, siger han.

Læs hele artiklen i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk