30. oktober 2020
Skoleleder Nils Nørbo stod klar med is, da eleverne kom klassevis og på særligt tildelte tidspunkter. Foto: Michael Thønnings
gallery icon

Se billedserie

Skoleleder Nils Nørbo stod klar med is, da eleverne kom klassevis og på særligt tildelte tidspunkter. Foto: Michael Thønnings
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Våd indvielse - men der var is til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Våd indvielse - men der var is til alle
Sydsjællands-tidende - 30. september 2020 kl. 08:05
Af Michael Thønnings michael.thoennings@sn.dk

Der var ikke mange børn ude at lege, da Stensved skole skulle indvie deres nye legeplads i fredags. Alt var dyngvådt og selvom legeredskaberne måske lokkede, så blev eleverne altså indendørs.

- Men vi fjernede faktisk hegnet i går, hvor solen skinnede og det var næsten som at se når man slipper de frilandskøerne ud på marken den første forårsdag, smiler skoleinspektør Nils Nørbo.

Eleverne fik således lov at tyvstarte legen dagen før.

Men de blev ikke snydt for lidt indvielsesfejring.

For ovre bag i skolegården holdt en af de glade blå hjem-is-biler, og både skoleinspektøren, en lærer og ismanden åbnede kasser på højtryk.

Hver enkelt klasse kom nemlig op på skift, hvor de kunne vælge en is.

- Er der også til niendeklasserne, spørger et par af de ældre elever, der kommer forbi. Det er anden gang de spørger. Selv de har fået et "ja", så kan de ikke helt tro, at der også er is til dem.

Billede

Vådt men flot. Hegnet blev pillet ned allerde
torsdag, men fredag til indvielsen, var det for
vådt til leg. Foto: Michael Thønnings


- Det plejer vi ikke at få, lyder det fra drengene.

Legepladsen er dog nok også mest til de lidt yngre - men is, kan de fleste nok være med på, og med knivskarpe intervaller, henter eleverne is, holder kø og går ned i klassen igen.

Og legepladsen står regnvåd og ensom - men ganske fin. Det er udbygningen af den legeplads man indviede i skolegården for en lille snes år siden. Der er kommet lidt mere bakket terræn, nyt blåt gummiunderlag, et par ekstra vippegynger og så har man fikset bålhytten.

- Vi kan faktisk ikke tænde bål inde i den, for så er der røg i alle klasserne, men vi har valgt at beholde den, og har repareret den, så man kan bruge den til at være i, fortæller skoleinspektøren, der nok har valgt rigtigt, i forhold til en dag som denne, hvor udendørsleg kræver en massiv regntøjsindsats - eller netop et overdækket legerum, som det man nu har fået i Stensved.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk